Dünyada motor sporlarına en çok yatırım yapan markalardan biri olan Red Bull iş birliği, Spor Toto, Shell Helix ve motorsport.com katkılarıyla düzenlenen şampiyonanın 4. ayağında Mazda RX-Vision GT3 Concept Gr.3 araçlar kullanıldı.

Maggiore’deki ilk yarış öncesinde gerçekleştirilen sıralamalarda Özcan Yılmaz, 1:53,307 ile en hızlı isim olarak pole pozisyonunu kazanırken onun hemen arkasında Batuhan Bilgin ve Aytaç Gördös yer aldı.

5. turda pit stoplar başladı ve lider grup üç tur sonra pite geldi ancak yarışı 2. sırada götüren Batuhan Bilgin, yaşadığı bağlantı problemi sebebiyle mücadeleye devam edemedi. Pitler sonrasında Özcan Yılmaz liderliğini korurken Aytaç Gördös 2., Ali Dinç ise iyi bir yükselişle 3. sırayı aldı.

Yarışın sonuna kadar da yerlerini korumayı başardılar ve Maggiore’deki ilk yarışta bu isimler aynı sırayla podyuma çıktılar. Özcan Yılmaz, birincilik haricinde pole pozisyon ve en hızlı tur ile ilk yarıştaki ekstra puanları kazanan isim oldu. Özcan Yılmaz 4. ayaktaki iki yarışı birden kazanmayı başararak galibiyet serisini 4’e çıkartmayı başardı.

Şampiyonanın 4. ayağında çifte zafer kazanan Özcan Yılmaz 95 puanla liderliğe yükseldi. Ali Dinç puanını 76’ya yükselterek 2. sıraya yükselirken onun 1 puan gerisinde Aytaç Gördös yer alıyor. İtalya ayağına şampiyona lideri olarak gelen Sefa Batuhan Bilgin ise 4. sıraya gerilemiş oldu. Sezonun 5. ayağı olan Suzuka, 18 Temmuz’da gerçekleşecek.