Honda’nın üretimini ve testlerini Türkiye’de gerçekleştirdiği dizel motorlu Civic Sedan, yollara çıkıyor. Başta iç pazar olmak üzere ihraç edileceği ülkelerde de büyük ilgi görmesi beklenen Civic Sedan Dizel, en son teknolojiye sahip 1.6 litrelik i-DTEC dizel motoru ile ekonomi ve performansı bir arada sunuyor. İşte fiyat bilgileri: Elegance: 121.000 TL
Executive: 130.000 TL 

24 Şubat tarihi itibariyle satışa sunulacak yeni Civic Sedan’ın Türkiye’de yeni satış rekoru kırmalarına yardımcı olacağını söyleyen Honda Türkiye Başkanı Takuya Tsumura, “2017 yılında Civic Sedan’ın yakalamış olduğu satış başarısı ile Türkiye’de satışlarımızı %29 oranında artırarak tarihimizdeki en yüksek satış rakamına ulaştık. Bu yıl da müşterilerimizin uzun yıllardır yollara çıkmasını beklediği dizel motorlu Civic Sedan ile yeni bir tarihi rekor kıracağız” diye konuştu. Civic Sedan Dizel’in ilk etapta 6 ileri manuel şanzıman seçeneği ile yollara çıkacağını ancak yılın ikinci yarısından itibaren 9 ileri otomatik şanzıman seçeneğine kavuşacağı bilgisini veren Takuya Tsumura, “Manuel ve otomatik vites seçeneğine sahip dizel motorlu Civic Sedan modelimizden yılsonuna kadar 32 bin adetlik bir satış gerçekleştirmeyi hedefliyoruz.” ifadesini kullandı.

Türkiye’de test edildi

Civic Sedan ürün gamının en yeni üyesi yeni Civic Sedan Dizel; güçlü, ilgi çekici ve etkili bir sürüş deneyimi sunmak için özel olarak geliştirilen, tamamen yeni i-DTEC Turbo dizel motoru müşterilerinin beğenisine sunuyor. Yeni Civic Sedan Dizel bünyesinde barındırdığı konsept, yaklaşım ve teknolojilerle Honda’nın sportif ve yenilikçi yüzünü yansıtırken, aynı zamanda markanın Avrupa pazarına ve kompakt sınıfa vermiş olduğu önemi de teyit ediyor. Geliştirme sürecinde Türkiye, İngiltere ve Almanya’da yol testleri gerçekleştirilen yeni Honda Civic Sedan Dizel, Türkiye’de üretilerek Avrupa’ya ihraç edilmeye devam edecek.

3,4 litre yakıt ile 100 km’lik yol

Honda’nın 120 PS gücündeki 1.6 litre i-DTEC turbo dizel motoru, Civic Sedan’a atak bir sürüş karakteri kazandırıyor. Honda mühendisleri daha verimli bir motor elde etmek için yeni üretim süreçleri geliştirdi, farklı malzemeler ve yeni nesil birleşenler kullandı. Gelişmiş teknolojiler yardımıyla düşük emisyon ve NOx değerleri sunan 1.597 cc hacimli sıralı dört silindirli i-DTEC turbo dizel motor 4.000 d/d’da 120 PS güç ve 2.000 d/d’da 300 Nm tork üretiyor. Altı ileri manuel şanzımanla kombine edilen Civic Sedan 0’dan 100 km/s hıza 9,9 saniyede ulaşıyor. Güncel NEDC test normuna göre 91 gr/km CO2 emisyon salınımı gerçekleştiren Civic Sedan Dizel, 100 km’de sadece 3,4 litrelik ortalama yakıt tüketimi değerine ulaşıyor.

Eğlenceli sürüş deneyimi

Modern ve yenilikçi mühendislik çözümlerini bünyesinde barındıran yeni Civic Sedan hafif yapı, rijit gövde, düşük ağırlık merkezi ve son derece gelişmiş bir süspansiyon sistemi ile oldukça keyifli ve eğlenceli bir sürüş deneyimi sunuyor. Yalın iç mekân, son derece düzenli bir mimari, yeni teknolojiler ve üst seviye kaliteli malzemelerle dikkat çekiyor. Alçak oturma pozisyonu sürücüye daha sportif bir his sağlarken, aynı zamanda otomobille daha iyi bir bağ kurmaya yardımcı oluyor. Civic Sedan ayrıca çok yönlü, pratik ve kullanışlı bir iç mekân ve bagaj alanıyla kompakt sınıfa yeni standart getirirken, bilgi ve eğlence sistemi Honda Connect, Apple CarPlay ve Android Auto desteğiyle yolculukları keyfe dönüştürüyor.

Zengin donanım

Oldukça zengin bir donanım paketiyle satışa sunulan yeni Civic Sedan Dizel aynı zamanda kullanıcının kişisel zevk ve gereksinimlerini tamamlayan opsiyonel aksesuarlarla kişiselleştirilebiliyor. Yeni Civic Sedan 1.6-litre i-DTEC; Premium, Elegance ve Executive olmak üzere üç farklı donanım paketiyle satışa sunuluyor. Giriş seviyesi olarak sunulan Premium donanım seviyesinde: 16 inçlik alaşım jantlar, otomatik yanan farlar, adaptif hız sabitleme sistemi, ısıtmalı ön koltuklar ve sekiz hoparlörlü 180 Watt gücünde ses sistemi devreye giriyor. Elegance donanım seviyesinde bunlara ilave olarak Honda Connect bilgi ve eğlence sistemi, çift bölgeli otomatik klima, 17 inçlik alaşım jantlar, ön ve arka park sensörleri ve geri görüş kamerası sunuluyor. Ürün gamının tepe noktasını oluşturan Executive donanım seviyesinde ise deri döşeme, LED ön farlar, uyumlu akıllı telefonlar için kablosuz şarj, Garmin uydu navigasyon, ısıtmalı arka koltuklar ve 10 hoparlörlü 452 Watt gücünde premium bir ses sistemi sunuluyor. 

 

 

 

Son dakika gelişmesi olarak Honda Türkiye merakla beklenen Civic Dizel fiyatını açıkladı.
Basın lansmanında fiyatı belli olmayan Civic Dizel, 1 gün sonra fiyat açıklayarak bir stratejimi yaptı bilinmez ama kesin fiyatlar şu şekilde.