Çelik Motor bünyesinde faaliyetlerini sürdüren ve dijital iş modeliyle yeni bir tüketici deneyimi sunan ikinciyeni.com, ikinci el otomobil fiyatlarının son dönem seyrini araştırdı. İkinciyeni.com’un kendi sistemi üzerinden gerçekleştirdiği yılın ilk çeyreğini kapsayan araştırmaya göre ikinci el araç fiyatları 2016’nın ilk çeyreğine göre % 5.3 artış gösterdi. Aynı dönemde dizel yakıtlı otomobiller benzinlilere göre ortalama %12 daha yüksek fiyattan alıcı buldu. 

“Dizelde kilometreye dikkat”

İkinciyeni.com Marka Direktörü Emre Ayyıldız dizel otomobil almaya karar verirken kilometre kullanımına dikkat edilmesinin öneminden bahsetti. Otomobil kullanımında kilometre ile paralel olarak dizel yakıtın fayda sağlayacağını söyleyen Ayyıldız, düşük kilometreli kullanımlarda ise ilk satın alma bedeli ve bakım maliyetlerindeki yükseklik nedeniyle, dizel yerine benzinli otomobillerin daha mantıklı bir tercih olacağını vurguladı.

Birinci çeyrekte fark gösteren bir diğer konu olarak otomatik vitesli araçların, düz vitesli araçlara göre ortalama %10 daha yüksek fiyattan alıcı bulması da Türk sürücülerinin sürüş konforuna verdiği önemin açık bir göstergesi oldu. 

2016’yı 15 bin 222 araç satışı yaparak yüzde 25 büyüme ile kapatan ikinciyeni.com’un %85’i bireysel, %15’i kurumsal olmak üzere 135 bin üyesi mevcut. Sitede online açık artırma sistemi ile ikinci el otomobillerin internet üzerinden, hızlı ve güvenli bir şekilde satılması sağlanarak hafta içi her gün yenilenen açık artırmaların heyecanı yaşanıyor. İstanbul ile birlikte İzmir, Ankara ve Kocaeli’de de şubeleri bulunan ikinciyeni.com’da hafta içi her gün ortalama 80 otomobil satışa sunuluyor. Site yeni şubelerle satış ve teslim ağını artırmayı planlıyor.