Geçtiğimiz yılın Ekim ayında tanıtılan ve trafik kazalarındaki can kaybını ciddi oranda azaltması beklenen Döner Bariyer (Rolling Barrier) sistemi nihayet hayata geçiriliyor. Pilot program dahilinde, Malezya'daki Subang havaalanına giden otoyol üzerinde kaza riski yüksek bir noktada denenmeye başlayan Döner Bariyer, hayat kurtarmanın yanı sıra araçlarda meydana gelebilecek ciddi hasarları da önleyecek.
 
Üretici firma ETI, sistemin otoyollardaki kazalar sırasında meydana gelen darbeyi emecek şekilde şekilde tasarlandığını söylüyor. Her bariyer, darbe etkisiyle birlikte dönmeye başlayan plastik silindir ve çelik borudan oluşuyor. Üç ay sonra, yeni bariyer sisteminin ölümlü kazaları azaltıp azaltmadığını gösteren bir rapor yayınlanacak.
 
Döner Bariyer sistemi Malezya'daki Subang havaalanına giden otoyolda, 100 metrelik bir alana yerleştirilmiş durumda. Yolun eğimli ve kazaya müsait olması nedeniyle pilot nokta olarak burası seçilmiş. Malezya Bayındırlık Bakanı Fadillah Yusof, yaptığı açıklamada "Trafik kazalarından kaynaklanan ölümlerin sayısını azaltmak istiyoruz. Ölüm oranını azaltmak için yeni teknolojileri uygulamaya çalışıyoruz" dedi.