Volvo’nun yeni elektrik performans markası Polestar tarafından geliştirilen optimizasyon yazılımı, arka tekerleklere dağıtılan tork miktarını ve tork frekansını artırıyor ve artırılmış bir dönüş ile gelişmiş bir direksiyon hakimiyeti sağlıyor. Dönüşlerde daha iyi bir kontrol ve tutunma sunmayı hedefleyen bu yeni sistem, yana kaçma durumundaysa yol tutuşunu artırarak daha iyi bir sürüşü mümkün kılıyor.

Yazılım hakkında açıklama yapan Volvo Cars Ar-Ge Bölümü Kıdemli Başkan Yardımcısı Henrik Green; “Biz her zaman Volvo otomobillerin sürüş deneyimini artırmak için ince ayar yapıyoruz, bu geliştirme, dört teker çekişli otomobillerde sürüşü daha kolay ve daha dinamik hale getirecek” dedi. Yeni arka tekerlek tork dağıtım özelliği, en son Polestar yazılım geliştirmesine bir diğer optimizasyon alanı daha ekliyor. Mevcut beş alan arasında; daha keskin gaz verme özelliği, daha hızlı gaz kesme özelliği, daha çabuk vites geçişleri, optimize edilmiş vites değişim noktalarıyla dönüşlerde vites tutuşları ve aynı zamanda artırılmış motor gücü yer alıyor.

Polestar AWD optimizasyonu, Ağustos 2018’den itibaren Volvo 90 serisi, 60 serisi ve XC40 modellerinin, T6 ve T8 Twin Motor versiyonları haricinde benzinli ve dizel seçenekleri için mevcut olacak.