Apex Masters Türkiye Drift Şampiyonası 3. Yarışı, Drift Otomobil Sporları Kulübü organizasyonu ile PWR Balata sponsorluğunda İzmit Körfez Yarış Pist’inde gerçekleşti.

Bol duman ve adrenalin dolu mücadeleler 1500 üzerinde biletli seyirci karşısında gerçekleşti. İzmir ve İstanbul yarışları sonrası pilotlar İzmit Körfez pistinde daha dar ve keskin virajlar ile çok yakın mücadeleler gerçekleştirdi. Yarışın ilk günü araç teknik kontrolleri yapıldıktan sonra seyircilere kapalı olarak sıralama turları yapıldı. Sıralamada yarışa Kıbrıs’dan katılan TeamART Motorsport pilotu İbrahim Yücebaş 90 puan ile birinci olurken Alias Racing Team’in pilotu Kemal Soylu 87 puan ile ikinci ve Jdm Works D’Team’den Kemal Özhaseki üçuncü oldu.

Pazar günü gerçekleşen yarışda, seyircilerin en çok dikkatini çeken pilot ise Apex Masters yarış serisinin ilk bayan ismi Kıbrıs’tan katılan Ülkü Erçoban oldu kullanmış olduğu araçta yaşadığı talihsizlikler olmasına rağmen en iyi 16’a girmeyi başardı. Büyük mücadeler ile finale giden ikinci yarışın birincisi olan Oktay Kabaktaş, yarı final de Timur Pomak ile karşılaştı ilk turlarında avantajlı olan Oktay Kabaktaş ikinci turda, lastikleri pist dışına çıkması sebebiyle Timur Pomak ismini finale yazdırdı. Final yarışında karşı karşıya gelen MTG Motorsport’dan Timur Pomak ve 2016 sezonunda ilk kez katılan TeamART Motorsport pilotu İbrahim Yücebaş ikili çıkışlarında beraberlik yüzünden iki defa tekrarlanan yarışın lideri İbrahim Yücebaş oldu ve podyumda birincilik kupasını kaldırdı.

Gün sonundaki çekiliş ile şanslı seyirciler sağ koltukta drift deneyimi yaşadı. Bu yarışın ardından Timur Pomak 45 Puan ile şampiyona liderliğini yükselirken, onu 42 puana sahip iki pilot Kemal Özhaseki ve Oktay Kabaktaş takip ediyor. Takımlar şampiyonasında ise 37 puanlı JDM Works D’Team lider, 29 puanla Team Art Dream Drift Team ikinci ve 24 puanla MTG Motorsport üçüncü sırada...