2016 Türkiye Drift Şampiyonası 3.yarışı, Drift Otomobil Sporları Kulübü tarafından PWR Balata katkılarıyla 28 Ağustos Pazar günü İzmit Körfez Yarış Pistinde düzenleniyor.

27 Ağustos Cumartesi günü antrenman yapacak olan drift pilotları, 28 Ağustos pazar günü saat 11:00’den itibaren sıralama turları ve sonrasında eşleşmelerle pisti dolduran izleyicilere adrenalin dolu saatler yaşatacaklar.

Bu sezon ulusal statüye kavuşan drfit branşında yarışan otomobiller görsel tasarımları kadar mekanik olarak da oldukça gelişmiş durumda. Drift yarışlarında motor modifikasyonunda bir sınır olmaması sayesinde, araçların ortalama güçleri 500 HP’yi geçti. Seride Amerikan V8’lerinin homurtuları, sıralı 6 silindirli turbo motorların seslerine karışıyor…

Aralarında KKTC’den de sporcuların yer aldığı 25 sporcunun kıyasıya mücadelesi öncesinde, JDM Works D’Team takımından Kemal Özhaseki lider durumda bulunuyor. Alias Racing’den Kemal Soylu onu takip ederken, üçüncü sırada MTG Motorsport’dan Timur Pomak yer alıyor.