Paris sokaklarına hareket ve hayat getirecek olan ve DS TECHEETAH ev sahipliğinde gerçekleşecek olan Paris E-Prix'sinden sadece birkaç gün önce DS Automobiles, Patrick Braoud’ın “Énergie” sergisine ev sahipliği yapacak. Ziyaretçiler aynı zamanda yeni çekilen tek kişilik DS E-TENSE FE 19 fotoğraflarını da sıcağı sıcağına keşfedebilecekler. Bu çarpıcı görüntüler; gücü, hızı, enerjiyi ve hareketi ulaşılması zor bir kalite ile yansıtıyor.

İster rugby olsun, isterse de futbol hareketin olduğu her türlü spor dalı fotoğraf sanatçısının ilgi alanına giriyor ve bu eserler de bünyesinde barındırdığı güç, zarafet ve adrenalin ile sergiyi tamamlıyor. Patrick Braoudé hareketi kendine özgü tarz ile ölümsüzleştiriyor.

Çalışmaları karakterize eden sanatsal bulanıklık ve koyu renklerin resimsel yönü soyut çalışmalara hayat veriyor.Eserlerin en önemli özelliği ise deklanşör kapanırken elde edilen etkinin herhangi bir dijital düzenleme olmaksızın orijinal olarak kullanılmış olması.

Fotoğraf sanatçısı Patrick Braoudé yapmış olduğu değerlendirmede: “Fotoğrafçılık ergenlik döneminden bu yana geliştirdiğim ve film yapımcılığı döneminde geliştirmeye devam ettiğim bir hobi. Rugby, futbol, eskrim ve son zamanlarda Formula 1 ve Formula E hayranı olarak, spordaki hareketliliğe olan hayranlığım belirli hareketleri ve belirli titreşimleri yakalamak isteği doğuruyor Amacım, eylemin aşırı yoğunluğundan faydalanmak ve çok önemli olan anda zamanını dondurmak. Bunu yaparken kullanmış olduğum teknikte hareket halindeki öznenin kinematik bulanıklığı ve kamera ile bilinçli olarak uyguladığım hareketin bulanıklığını birleştirmek.  Bugün, yeni büyük boyutlu fotoğraf formatlarını tanıtmaktan ve bunu DS Automobiles ile yapmaktan mutluluk duyuyorum. Bu markanın cesaretine, yaratıcılığına ve aynı zamanda enerjisine hayranım.” dedi. 

Herkes ilk defa sunulan geniş formatlı bir dizi fotoğraf da dahil olmak üzere, bu özel sergiyi ziyaret etmeye ve keşfetmeye davetli. Farklı spor disiplinleri yaklaşık otuz fotoğraf ile ölümsüzleştiriliyor. Oyunculuk ve yönetmenlik yönüyle tanınan ve bugün sizi “Énergie” ile tanıştıracak olan yetenekli bir sanatçıyı keşfetmek için harika bir fırsat!

Sergi 21 Mayıs tarihine kadar DS WORLD PARIS, 33 rue François 1’de görülebilecek. Sergideki eserlerin tamamı satın alınabiliyor.