DS TECHEETAH, şampiyonanın pilotlar klasmanında ilk iki sırayı alan takımı olarak ABB FIA Formula E tarihine geçti. Jean-Éric Vergne, muhteşem zaferi ile şampiyonanın pilotlar klasmanı sıralamasında takım arkadaşı André Lotterer’in önünde lider pozisyonunda bulunuyor. Takım aynı zamanda E-Prix'deki iki pilotun değerli puanlarıyla şampiyonadaki liderliğini pekiştirdi.

André Lotterer, voestalpine Avrupa yarışlarının lideri olmaya devam ederken, Jean-Éric bu sezon iki kez birincilik kazanan ilk pilot olmayı başardı.

DS TECHEETAH Takım Müdürü Mark Preston yapmış olduğu değerlendirmede: “Jean-Éric, Monaco E-Prix'sini kazanmak için olağanüstü bir sürüş ortaya koydu. Ayrıcahepimizin André’nin yarışa dönüş mücadelesini izlemekten keyif aldığımızı düşünüyorum. Dört yarış kala pilotlar klasmanında ilk iki sırada pilotu olan ve aynı zamanda markalar klasmanında da lider olan ilk takım olarak şampiyonanın tarihine geçmek mükemmel bir şey. Doğal olarak bu rehavete kapılıp yavaşlayacağımız anlamına gelmiyor. Geçen sene sezon finalinde puan durumunun ne kadar yakın ve rekabetçi olabileceğini gördük ve bu sefer her iki klasmanda da liderliğimizi son ana kadar korumakta kararlıyız.” dedi.

DS Performance Xavier Mestelan Pinon ise: “Pilotlar, sezonun başından itibaren şampiyonluk için gerekli olan araca ve takıma sahip olduklarını biliyorlar. Sezonun dokuzuncu yarışının sonunda, hem harika pilotlarımız hem de tüm ekibin olağanüstü çabaları sayesinde şampiyonaya liderlik ediyoruz. Şampiyona yoğun bir mücadele ile devam ediyor ve New York’a kadar hala çok yol var, ancak bulunduğumuz noktadan çok memnunuz ve bununla gurur duyuyoruz.” dedi.

DS TECHEETAH Pilotu Jean-Éric Vergne yarış sonrası yapmış olduğu değerlendirmede: “Muhteşem bir gün. Monako'da ilk zaferimi aldım. Bundan daha mutlu olamazdım. Ekibe teşekkür etmek istiyorum, çünkü bugün bana gerçekten de muhteşem bir yarış otomobili verdiler ve harika bir iş çıkarttıklarını düşünüyorum. Şu an şampiyonaya liderlik ediyoruz ve André de pilotlar klasmanında ikinci sırada. Her şey iyi görünüyor. Rehavete kapılmamalı ve aynı hızla devam etmeliyiz. Bu tam olarak yapacağımız şey.“diyerek duygularını ifade etti.

DS TECHEETAH Pilotu André Lotterer ise: “İlk olarak Jean-Éric'i ve takımı tebrik ediyorum. Bugün takım adına harika puanlar aldık. Sıralama turlarında işleri biraz karıştırdım, ancak iyi bir yarış çıkartarak az da olsa zararı telafi ettim ve takım adına birkaç puan almayı başardım. Çılgınca bir yarış oldu ve yarışın başında bazı otomobilleri geçmeyi başardım. Sonrasında geçmenin daha zor olduğunu gördüm, sabırlı davrandım ve diğer sürücülerin hatalarından faydalanarak bir ya da iki kişiyi geçtim. Kendini geliştirmek her zaman iyidir. Keşke sıralama turlarında daha iyi bir performans sergilemiş olsaydım. Yine de günün sonunda yedinci oldum ve takıma birkaç puan kazandırdım. İyi bir otomobile sahibiz dolayısıyla sonraki yarışlarda daha iyi bir performans sergilemeyi hedefliyorum.” dedi.