DS TECHEETAH’ın ev sahibi olduğu Sanya E-Prix’sine heyecan verici bir başlangıç yapan ve sıralama turlarında 2’inci olan Jean-Éric çok iyi bir yarış çıkartarak Sanya E-Grix’sinde damalı bayrağı ilk gören yarışçı oldu. Bu arada sıralama turlarında 7’inci olan takım arkadaşı André Lotterer son derece çekişmeli geçen yarışı 4’üncü sırada tamamladı.

DS TECHEETAH Takım Müdürü Mark Preston yapmış olduğu değerlendirmede: “Muhteşem bir gün. Yeni bir takım olarak ilk yarışımızı kazandık. Jean-Éric harika bir yarış çıkarttı. Hong Kong sonrası yapmamız gereken bazı ödevlerimiz vardı. Aslında hâlâ yapmamız gereken şeyler var. Ancak Jean-Éric sergilemiş olduğu performansla yüzümüzü güldürdü. André de iyi bir yarış çıkarttı ve bize kazandırmış olduğu puanların da katkısıyla şu an için Takımlar Klasmanında 3’üncüyüz. Jean-Éric Pilotlar Klasmanında 3’üncü, André ise 9’uncu. Padoğun en iyi iki pilotuna ve inanılmaz bir ekibe sahibiz. Bugün gerçek bir ekip çalışmasıydı ve her ekip üyesine çabaları için teşekkür ediyorum.” dedi.

Değerlendirmesine devam eden Preston, “Takımlar Klasmanında 1’inci 97 ve 2’nci 96 puana sahipken biz 95 puanla hemen arkalarında 3’üncü sırada yer alıyoruz. Daha önce de söylediğim gibi bu şampiyonada her an her şey olabilir. Şampiyonluk için Çin’e daha iyi bir dönüş yapamazdık.” dedi.

DS Performance Xavier Mestelan Pinon ise : “Bu zafer Jean-Éric ve takımı için harika bir sonuç ve şampiyonanın geri kalanı için bizi umut veren bir konuma getiriyor. DS AUTOMOBILES için önemli bir pazar olan ve takımın kendi evi sayılan Çin'deki yarışın tüm alanlarında son derece rekabetçiydik. Roma ve Paris'teki yarışlardan önce liderliği zorlamak için tüm ekibi teşvik ediyor. DS Performance Avrupa'daki ilk iki yarışa hazırlanırken bazı geliştirme testlerini gerçekleştirecek ve DS E-TENSE FE19 için bir dizi geliştirme hayata geçirecek” şeklinde değerlendirmede bulundu.

DS TECHEETAH Pilotu Jean-Eric Vergne ise : “Oldukça iyi bir yarıştı. Çin'de ev sahibi takım olarak kazanmak inanılmazdı, özellikle de puansız geçen 3 yarıştan sonra. Zirveye geri dönmek her zaman iyidir, ben dahil tüm ekibin güvenini artırıyor ve bizi şampiyonluk için iyi bir noktaya getiriyor. Bence bu sezonun dönüm noktasıydı ve şimdi sezonun Avrupa yarısında iyi birer yarışçıkartmaya devam etmemiz gerekiyor.” sözleriyle görüş bildirdi.

DS TECHEETAH Pilotu Andre Lotterer ise : “Yarışı kazanan Jean-Éric ve tüm ekibi tebrik ederim. Ev sahibi olarak yarış kazanmak harika. Açıkçası ben de burada podyuma çıkmak veya yarış kazanmak isterdim. Bizim için de kötü bir hafta sonu değildi, 7’inci olarak başladığımız yarışı 4’üncü sırada tamamladık. Bir an önce Roma'ya gidip daha fazla puan kazanmayı dört gözle bekliyorum.” dedi.

 

DS TECHEETAH HAKKINDA

DS TECHEETAH Formula-E takımı, tamamen elektrikli araçların sokak yarışlar serisi olan ABB FIA Formula E'de yer alan bir Çin yarış takımıdır. Takım, SECA (Şanghay) Limited'e aittir.

Takım Jean-Éric Vergne ile 2017/2018 Pilotlar Klasmanı Şampiyonluğunu kazanırken, André Lottererile birlikte Formula-E 2017/2018 Takımlar Klasmanında 2’inci oldu.

Tamamen elektrikli araçların yer aldığı şampiyonanın 2018/2019 sezonuna da dahil olan TECHEETAH, DS TECHEETAH olmak için DS Automobiles ile ortaklık kurdu.