Standart versiyonundan farklı olarak yeni bir kaput, ayarlanabilir karbon fiber arka spoyler, LED aydınlatma barı, LED flaşlar, OLED stop lambalar ve "DTM Safety Car" stickerlarının kullanıldığı BMW M4 GTS'in, ön spoylerı, arka spoylerı ve turuncu renkteki 20 inçlik hafif alaşım jantları otomobili standart modelden ayırıyor. Otomobilde Michelin Pilot Sport Cup 2 lastikleri yer alıyor.

İç mekanda ise tıpkı jantlarda olduğu gibi turuncu renkte güvenlik kafesi, yarış koltukları ve pist görevlileriyle görüşülebilmesi için özel bir telsiz bulunuyor.

Dış tasarımda oldukça dikkat çekici bir tasarıma sahip olan 2016 BMW M4 GTS,yeni bir kaputa ve ayarlanabilir karbon fiber arka kanata sahip. Tekerleklerinde ise Michelin Pilot Sport Clup 2 lastikler ile yollara çıkacak olan 2016 BMW M4 GTS, ön bölümde led farlar, arka bölümde ise OLED stop lambalar bulunduruyor.

BMW M4 GTS Safety Car kaputunun altında 3.0 litrelik TwinPower altı silindirli motor bulunduruyor. 500 beygir gücündeki bu motor, maksimum 600 Nm tork üretebiliyor. Makismum 305 km/s hız yapabilen 2016 BMW M4 GTS, 0’dan 100 km/s hıza ise 3.8 saniyede ulaşabilirken bu gücü 7 ileri çift kavramalı şanzımanı ile yola aktarıyor.