AKO’nun distrübütörlüğünü yaptığı alüminyum alaşımlı ithal jant markaları arasında Powcan, Shlk, Megatim, Megatork gibi dünyaca ünlü markalar yer alıyor.

Abdulkadir Özcan Şirketler Grubu’nun (AKO) jant sektöründeki markası AKO Jant, Türkiye’deki tüketicileri, Powcan, Shlk, Megatim, Megatork gibi markaların da aralarında yer aldığı dünyaca ünlü ithal jantlarla buluşturuyor.

Türkiye’nin yüzde 100 yerli sermayeye sahip ilk ve tek lastik üreticisi AKO Şirketler Grubu’nun jant sektöründe de ithal ettiği jant markaları ile de dikkat çekiyor. AKO Jant, Türkiye’de birinci kalite üretim yapan CMS, DJ, Kormetal, Carre firmaların jantlarının yanı sıra, ithal jant gurubunda Powcan, Shlk, Megatim, Megatork markalarının binek ve hafif ticari araç jantlarının toptan satışını gerçekleştiriyor.

AKO Jant, birçok markayı tek çatı altında toplayarak geniş dağıtım ağı ve sürekli güncel tutulan stokları sayesinde, sektörün her türlü ihtiyacına doğru ve hızlı bir şekilde cevap verilebiliyor.

GENİŞ ÜRÜN YELPAZESİ

AKO Jant’ın distribütörlüğünü yaptığı markalar, tüketicilere, sektörden gelen istek ve öneriler doğrultusunda geliştirilen yeni dizaynlarla sürekli genişleyen bir ürün yelpazesi sunuyor. Söz konusu ürün çeşitliliği ile otomobillerde yeni modellerin, 4x4-suv ve hafif ticari araçların tüm ihtiyaçlarını karşılanıyor.

İthal jantlarda gelecekte seri üretime geçecek araçlar da yakından takip edilerek araçlara uyumlu yeni model de üretim planlamasına dâhil ediliyor.

GELECEĞİN JANT SİSTEMİ: FLOW FORMING

Çelik saçlardan üretilen jantlar ağırlıklı olarak ağır vasıta ve iş makinelerinde yaygın olarak kullanılıyor. Alaşımlı jantlar ise lastik, fren balataları, diskler ve tekerlek aksamında oluşan sıcaklığı soğurma yoluyla çekiyor ve bu parçaların ekonomik ömrünü arttırıyor. Hafif ticari araçların, binek otomobillerin tercihi olan alaşımlı jantlar daha estetik bir görünüme sahip oluyorlar. Döküm yapılarak üretilen alüminyum alaşımlı jantlar birçok şekle ve desene dönüştürülebiliyor ve hafiflik en büyük avantajlardan biri oluyor. Aynı zamanda alaşımlı jantlar otobüs ve kamyonlarda kullanıldığında yakıt ekonomisi sağlıyor. Yeni dönemde otomobil ve 4x4-suv-hafif ticari gruplarında, yeni teknoloji olarak üretime başlayan Flow Forming sistemi ile üretilen modeller, normal alüminyum jantlara oranla yüzde 15 ila 20 daha hafif üretiliyor ve yakıt tüketiminin azalmasında daha etkili oluyor.

AKO Jant, 2016 yılı itibariyle Flow Forming olarak üretimi gerçekleştirilen modelleri tüketicilerin beğenisine sundu. Önümüzdeki 10 yıl içinde alüminyum jant pazarındaki ürünlerin büyük bir çoğunluğu Flow Forming sistemi ile üretiliyor olacak.

YAKIT SARFİYATI VE YOL TUTUŞA DOĞRUDAN ETKİ

Hafif alaşımlı jantlar ilk olarak otomobil endüstrisinin araç ağırlıklarını azaltma konusundaki çalışmalarıyla gündeme geldi. 1970’li yılların sonlarından itibaren artan petrol fiyatları sebebiyle otomobil üreticileri, daha az yakıt tüketimi için girdikleri arayışta, az tüketim için hafiflik ve yeni motor teknolojileri kullanmaya başladı. Yakıt sarfiyatındaki azalmanın yanı sıra alüminyum jantlar, yüksek balans tutma kabiliyetine sahip. Bu jantlar ayrıca direksiyon hâkimiyetini yükseltiyor ve araç dengesini arttırıyor.