Sonunda burada. Jeep'in geleceğini ima ettiğinden beri bir yıldan uzun bir süre bekledikten sonra, 2018 Jeep Grand Cherokee Trackhawk, 2017 New York Otomobil Fuarı'ndaki tanıtımından önce internet üstünden tanıtıldı. Zaten bazı detaylarını biliyorduk; ancak yine de değinmekte fayda var: Güç, toplam 707 hp ve 645 lb-ft torkla birlikte 6.2 litrelik süper şarjlı Hellcat V8'inden geliyor. Neden tork Charger/Challenger Hellcat'ten 5lb-ft daha az?

Bir ihtimal Trackhawk'ın dört tekerden çekiş sistemi ile ilgili olabilir. Karşılaştırmak gerekirse: mevcut Grand Cherokee SRT 475 bg ve 470 lb-ft değerlerine sahip. Bununla birlikte, Trackhawk ek bir 259 pound artışa sahip (toplam 5.363 pound ağırlığında) ve yine de Jeep yalnızca 3,5 saniyede 0-96km/s hıza çıkabileceğini iddia ediyor. Kayıt için Trackhawk şimdiye kadarki en hızlı SUV. Çeyrek mili sadece 11.6 saniyede tamamlayacak ve maksimum 180 mph hızına ulaşacak. Ayrıca 7,200 pound a kadar çekebilirsiniz. İçeride daha fazlası mevcut. Tek seçenek olan 8-ileri otomatik şanzıman ve arka tekerlekler için elektronik olarak kontrol edilen sınırlı kaydırmalı diferansiyeller.

Sürücüler farklı sürüş modlarından, özellikle Otomatik, Kar, Çekme, Spor ve Track modları arasından seçim yapabilecek. Tümünde benzersiz ön-arka tork dağılımları mevcut. Örneğin, Auto'da 40-60, Kar'da 50-50 ve Track'de 30-70. Porsche Cayenne Turbo S'e bu 707 beygirlik gücüyle gününü göstermek için Jeep, Trackhawk'a verdiği Brembo ön ve arka frenleriyle, 96km/s'ten sadece 114 feet'lik bir durma mesafesi sağlamıştır. Dış tasarım, oldukça sadeleşti. Birkaç logodan başka, çoğu insan kaputunun altında neler olup bittiğini tahmin edemeyecektir. Fakat onun yaramazlığını gösteren bazı değişiklikler de var.

Gerekli soğutma için ön ızgaranın altındaki ek hava deliğine ve sis lambası açıklıklarının yerine daha fazla soğutulması için bir hava girişine dikkat. O kaput kepçeleri tabii ki işlevsel. Ayrıca 20 inç jantların üstünde yeni bir dört uçlu egzoz çıkışı olan gövde rengi parıltıları var. İçeri adım atın ve göreceğiniz şeyin çoğu, iki şey dışında, tanıdık gelecektir: Direksiyondaji bir Trackhawk logosu ve 200mp'lik hız göstergesi. Gerçekten de, aktif gürültü giderme, dikişli deri ve kapı paneli açıklıkları içeren gösterge tablosu gibi her şey doğrudan SRT'den alınmış. 8.4 inç Uconnect bilgi-eğlence ekranı geri dönüyor, ancak şimdi performans değerlerini izlemek için sürücü odaklı sayfalar da var.

Apple CarPlay ve Android Auto standart. Diğer sürücü yardım özellikleri adaptif cruise kontrol, kör nokta izleme, şerit takip uyarısı, park sensörleri ve ileri çarpışma uyarısını içeriyor. Burada gördüğünüz fotoğraflar, Dark Ruby Red'in içinde yer alan isteğe bağlı Signature Deri İç Paketi. Nappa deri koltuklar standart. Resmi fiyatlandırma tam olarak ortaya çıkmadı, ancak makul bir tahmin ile birlikte, Amerika'da yaklaşık 80.000 $ 'lık bir başlangıç ​​fiyatı görmek bizi pek de şaşırtmayacaktır. 160.000 $ değerindeki Porsche Cayenne Turbo S ("sadece" 570 hp) ile karşılaştırıldığında, Jeep Grand Cherokee Trackhawk tam anlamıyla yüzyılın teklifi gibi duruyor.