Ford Otosan Genel Müdür Yardımcısı Özgür Yücetürk şu açıklamaları yaptı. 

Yücetürk, Ağustos sonunda değişen ÖTV'nin pazardaki etkileri, Ford'un gelecek hedefleri ve yeni modelleri hakkında dikkat çeken mesajlar verdi.

Yücetürk, "Gecikmiş talebin kaldığı yerden devam eder hale geldi. Faizlerin düşmesi de, otomobili yatırım aracı olarak öne çıkardı. Ayrıca, pandemi tedbirleri kapsamında bireysel araç sahipliğine yönelme de arttı. O gün bugündür, arz talebi yakalamayı çalışıyor. Fakat, pandemi döneminde üretim tempolarındaki düşüş ve parça tedarikinde yaşanan sorunlar, markaların bir anda yükselen talebe yetişememesine yol açtı" dedi.

Yücetürk, "Döviz kurlarındaki artış fiyatları yukarı çıkarırken, otomobillerin vergi dilimi de artırıyor. Dolayısıyla, önümüzdeki dönemde daha yüksek vergilerin ödeneceği bir sürece gireceğiz. Fakat, ÖTV'deki değişikliğin pazardaki etkisini görmek için henüz erken. İlerleyen dönemde, aynı otomobilde daha düşük donanımların tercih edildiğini ve üst segmentlerden alt segmentlere doğru geçişler görebiliriz. Aynı araçta farklı donanımlar arasında vergi kaynaklı 40 bin TL'den fazla fark oluştu" dedi.