AP-0, olduğu yerde dururken bile “hızlı gidiyor” algısı yaratabilecek bir tasarıma sahip. Otomobilin tasarımcısın söylediklerine göre, araç dizayn edilirken Çin halkı için zenginlik ve şansı temsil eden ejderha örnek alınmış. Aracın ön yüzü ise bu tasarım anlayışının en belirgin hissedildiği bölüm. AP-0’ın arka tarafındaki eşsiz fren lambası tasarımının gerçekten gözalıcı olduğunu da söylemeden geçemeyiz.   Tüm elektrikli araçlar sahip oldukları büyük bataryalar sebebi ile çok ağır olurken bu otomobilin pistte başarılı olabilmesi için olabildiğince hafif olması istenmiş ve

AP-0 yaratılırken güçten önce hafiflik esas alınmış. Boş ağırlığı 550 kg olan 90 kWh’lık lityum iyon batarya paketine sahip aracın, toplam ağırlığı ise 1200 kg. Otomobilin büyük çoğunluğu karbon fiber parçalardan üretilmiş ve boyut olarak, hemen hemen Porsche Cayman kadar küçük olacak şekilde tasarlanmış. Otomobilin kaportasında herhangi bir aerodinamik yere basma gücü uygulayacak parça bulunmaksızın, otomobil sahip olduğu düz taban, yere yakınlığı ve devasa difüzör ile yer etkisi yaratarak yol tutuşunu arttırıyor. Bununla birlikte otomobilde Formula 1 tarzındaki “pushrod”  süspansiyonlar kullanılmakta. Bu sayede, otomobilin pistte istikrarlı olması sağlanmış.

Performans verilerine gelirsek, otomobil 650 Hp güç üretebilen elektrikli motora sahip. Bu elektrikli motor otomobilin sadece arka tekerleklerine güç veriyor ve otomobil 0’dan 100’e sadece 2.3 saniyede çıkabiliyor. Maksimum hız verisi ise saatte 306 km. yüzde 80 şarja 15 dakikada ulaşabilen araç, tek şarjda 515 km mesafeye kat edebiliyor.