Escalade, Cadillac'ın en önemli araçlarından biri olduğu için otomobil üreticisi elindeki her şeyi IQ'nun elektrikli versiyonuna yatırdı. GM'nin iddiasına göre 200 kilovat-saatten fazla kullanılabilir enerjiye sahip bataryası sayesinde 725 km menzile sahip olan Escalade IQ'nun ön özellikleri de en az cesur tasarımı kadar etkileyici. Gösterge paneli genişliğinde bir bilgi-eğlence ekranı, dört tekerlekten direksiyon ve 3.5 tonluk kadar çekme kapasitesi eklendiğinde, bir başka çekici lüks SUV için gerekli malzemelere sahip oluyorsunuz - ancak bu sefer elektrikli.
Ölçeklenebilir Ultium elektrikli araç platformu, Escalade IQ'nun 24 modüllü bataryasını, daha küçük olan Lyriq SUV'un iki katını ve kullanılabilir 102.0 kWh kapasitesini barındırıyor. Cadillac henüz ayrıntılı bilgi vermedi, ancak 200 kWh'den fazla bataryası GMC Hummer elektrikli aracındaki 212.0 kWh'lik ünitenin tıpatıp aynısı gibi görünüyor. Hummer gibi Escalade IQ da 800 voltluk bir elektrik mimarisi kullanacak ve muhtemelen kurumsal kuzeninin 350 kilovatlık maksimum DC şarj oranıyla eşleşecek.
Cadillac, IQ'nun halka açık 350 kW'lık bir şarj cihazında 10 dakikalık şarjla 160 km'ye kadar menzil sağlayacağını söylüyor. Standart olarak sunulan 240 voltluk, çift seviyeli yerleşik şarj cihazı, Escalade'i 7,7 kW'ta saatte 24 km ek menzil hızında şarj ediyor - bazı hesaplamalar, 0 ila yüzde 100 şarj süresinin yaklaşık 30 saat olduğunu gösteriyor. IQ ayrıca AC gücünden 19,2 kW'a kadar güç alabiliyor ve bu kadar güç sağlayabilen 240 voltluk bir prizde SUV yaklaşık 13 saatte veya saatte 60 km hızla tamamen şarj oluyor.
Çift sabit mıknatıslı motorlar sayesinde Escalade IQ, SUV'un normal sürüş modunda 680 beygir gücü ve 615 pound-feet tork ile standart dört tekerlekten çekişe sahiptir. Velocity Max olarak adlandırılan moda geçildiğinde bu rakamlar 750 beygir ve 1064 nm torka yükseliyor ve Cadillac bu değerlerin 'Esclade'i 5 saniyeden daha kısa bir sürede saatte 100 km hıza ulaştıracağını iddia ediyor. Şirketin tahminlerine göre 2025 Escalade IQ ayrıca 3.5 ton çekebilecek. Beş bölgeli otomatik klima kontrolünün enerji yükünü azaltmaya yardımcı olan bir ısı pompası gibi tek pedallı sürüş ve seçilebilir fren regen standart olarak sunuluyor.
GMC Hummer ve Chevrolet Silverado elektrikli kuzenleri gibi Escalade IQ da Cadillac Varış Modu adı verilen düşük hızda çapraz sürüş işlevine sahip dört tekerlekten direksiyona sahip olacak. Havalı süspansiyon ve manyetik amortisörler standart olarak sunulurken, Escalade aerodinamik açıdan 2 inç kadar alçaltılabiliyor ya da yükseklik açısından bir inç kadar yükseltilebiliyor. Elektrikli SUV ayrıca çift yönlü şarj sistemi içinde araçtan eve (V2H) işlevine sahip olacak, yani müşteriler uygun şekilde kurulmuş bir ev şarj cihazı aracılığıyla doğrudan araçlarından güç çekebilecekler.
Orijinal 1999 modelinden bu yana her Escalade heybetli bir tasarıma sahip olmuştur ve yeni elektrikli modelde de bu durum değişmeyecektir. Escalade IQ, dik ön ızgarası ve uzun tavan çizgisiyle içten yanmalı modelle pek çok tasarım DNA'sını paylaşıyor, ancak detayların çoğu daha iyi aerodinamik ve daha fütüristik bir görünüm için revize edildi. Ön tarafta, dikey farlar içten yanmalı Escalade'nin şaşı gözlerinden ayrılırken, Cadillac IQ imzalı aydınlatmalı ızgara bazılarımızın beklediğinden daha az gösterişli ve blok gibi görünüyor.
 
Ön çamurluktan stop lambasına kadar uzanan keskin bir omuz çizgisinin yanı sıra kapıların alt kısmında biraz ışık toplayan bir kırışıklığa sahip akıcı yan profil de aynı şekilde. Cadillac siluetin anında tanınabilir olduğunu söylese de, 2025 Escalade IQ'nun D sütunu, içten yanmalı modellerin daha kare tavan hatlarından farklı olarak agresif bir şekilde öne doğru eğimli. Arka kenarda ince, keskin bir aydınlatma şeridi bulunuyor - 2015 modelinden bu yana her Escalade'de görülen kuyruk kanadı benzeri motifi hatırlatıyor - ancak şimdi, her bir arka lamba iki öğeye ayrılıyor ve alt birimler açıkça  Celestiq'e saygı duruşunda bulunuyor.
Cadillac yeni tasarımda aerodinamiği de göz ardı etmemiş, aracın arka kenarlarının şeklini optimize etmiş, alt gövdeyi yumuşatmış ve ön tarafa soğutma ihtiyacı azaldığında kapanan ızgara panjurları eklemiş. Bu çalışmanın net sonucu yüzde 15 daha düşük bir sürtünme katsayısı.
Şık ve modern görünüm kabine de iyi bir şekilde yansıyor. Kullanıcı deneyiminin başında toplam 55 diyagonal inç ölçülerinde devasa, gösterge paneline yayılan bir ekran seti yer alıyor. Dijital gösterge paneli ve ortadaki dokunmatik ekran, yolcunun hemen önünde yer alan ikincil bir dokunmatik ekranla birlikte ekrana hükmediyor. Kabinde ayrıca deri koltuklar için karmaşık balıksırtı perforasyonlar ve geceleri arkadan aydınlatılan lazerle kazınmış ahşap süslemeler bulunuyor.
Metalik düğmelerden biri orta konsoldaki daha küçük bir ekranı kontrol ederek araç ayarlarını ve ikincil kontrolleri yönetiyor. Ancak klima kontrolleri ve diğer sık kullanılan işlevler için sert düğmelerin olmaması endişe verici görünüyor. Ve ne yazık ki, gelecekteki diğer GM ürünleri gibi, Escalade IQ da Apple CarPlay veya Android Auto'dan yoksun olacak - umarız bilgi-eğlence sistemi başka türlü iyi organize edilir. Öte yandan, temel 19 hoparlörlü ünite yeterli değilmiş gibi, herhangi birinin mevcut 40 hoparlörlü AKG ses sisteminde kusur bulabileceğinden şüpheliyiz.
2025 Escalade IQ 224,3 inç uzunluğuyla normal Escalade'den 12,4 inç daha uzun ve uzatılmış Escalade ESV'den 2,7 inç daha kısa. Yine de elektrikli Caddy, 136,2 inç ile her ikisinden de daha uzun bir dingil mesafesine sahip ve ESV'yi 2,1 ile gölgede bırakıyor. Cadillac, düz kabin zemini ile birlikte, geniş boyutların, büyük SUV'un ilk kez sunduğu isteğe bağlı bir yönetici ikinci sıra koltuğu için yeterli alan açtığını söylüyor. Bunu tercih ederseniz, arkada her bir ikinci sıra yolcu için 12,3 inçlik bir eğlence ekranı ve tam boy konsolda daha küçük bir orta dokunmatik ekran komuta merkezi ile ayrı kova koltuklar alabilirsiniz.
Escalade ayrıca geniş bir üçüncü sıra koltuğa ve çok sayıda kargo alanına sahip.
2021 model yeni Escalade'in GM serisine Geliştirilmiş Süper Seyir özelliğini getirdiği düşünülürse, teknoloji meraklısı Escalade IQ'nun da üç yıllık OnStar Süper Seyir aboneliği ile aynı şeyi yapması şaşırtıcı olmamalı. Eller serbest sürücü asistanı, ABD ve Kanada'da önceden haritalanmış, sınırlı erişimli otoyollarda 645.000 km boyunca çalışıyor ve Hummer Elektiriklide olduğu gibi, yavaş hareket eden trafiği geçmek için şerit değişikliklerini kendi başına yapabiliyor.
Ayrıca Escalade IQ, kör bölge izleme ve aktif çarpışma önleme, kavşaklarda ve kavşaklarda çalışan otomatik acil frenleme, yüksek çözünürlüklü 360 derece kamera sistemi ve yaya ve bisiklet çarpışması gibi durumları anlayabilen ve müdahale edebilen sensörlere sahip.
IQ için tam bir fiyat dökümü mevcut değil, ancak iki donanım seviyesinde gelecek: Lüks ve Spor. Yedi gövde rengi mevcut olacak ve bunların altısında kontrast siyah boyalı tavan bulunacak
GM'nin Michigan, Hamtramck'taki Factory Zero tesisinde üretilecek Escalade IQ, 2024 yılı sonuna kadar müşteri teslimatları için önümüzdeki yaz üretime başlayacak.
Cadillac Escalade IQ henüz EPA tarafından resmi olarak derecelendirilmedi, ancak otomobil üreticisinin tahmini 725 km değerine ulaşırsa, mevcut en uzun paletli SUV olacak ve kuşkusuz daha ucuz olan Tesla Model X'in 560 kmsini ve Rivian R1S'nin 627 kmsini ve benzer fiyatlı Mercedes-Benz EQS SUV'nin 490 kmsini geride bırakacak.
Büyük bataryanın ağırlığı ve şarj maliyeti gibi birkaç endişemiz olsa da, ilk elektrikli Escalade çok umut verici bir lüks SUV gibi görünüyor. Büyük ve cesur tasarımı, ferah iç mekanı, etkileyici performansı ve hedeflenen uzun menzili ile 2025 Cadillac Escalade IQ, markayı sıfır emisyonlu bir geleceğe taşımak için mükemmel bir şekilde hazır görünüyor.