Dünyanın en büyük araç kiralama şirketi Enterprise Rent A Car’ın ana franchise sahibi Enterprise Türkiye, elektrikli araç yatırımlarına bir yenisini daha ekledi. Türkiye’nin en büyük elektrikli araç filosuna sahip şirket, son olarak, ülkemizde Doğan Trend Otomotiv tarafından temsil edilen İngiliz MG markasının 50 adet ZS EV model elektrikli aracını filosuna dahil etti. “Stratejik bir iş birliği” olarak lanse edilen bu yatırım kapsamında, elektrikli araç parkının Türkiye genelinde yaygınlaşması ve elektrikli araç avantajlarının daha da bilinirlik kazanması amaçlandı. Tamamen elektrikli motoru ve sunduğu konforla hem kent içi hem de şehir dışı yolculuklarda tercih edilen MG ZS EV’nin katılımıyla, Enterprise Türkiye’nin toplam elektrikli araç parkı da 125 adedi aşmış oldu. Konuyla ilgili olarak MG Türkiye Koşuyolu tesisinde  düzenlenen teslim töreninde konuşan Enterprise Türkiye CEO’su Özarslan Tangün, “Enterprise olarak stratejik iş birliklerine inanan bir şirketiz. Doğan Trend Otomotiv Grubu markaları ile bir süredir devam eden ve birbirimize değer kattığımız güzel iş birliklerimiz var. Sürdürülebilir çalışmalar yürüten ve bu anlamda benzer bir vizyonu paylaştığımız Doğan Trend Otomotiv distribütörlüğündeki MG Türkiye ile yeni bir projeye imza attık. Filomuza dahil ettiğimiz MG ZS EV araçların teknik ve güvenlik özellikleri ile fiyat-fayda avantajları, Türkiye pazarındaki önemli bir boşluğu doldurabilecek nitelikte. Yine müşterilerimizin en güvenli şekilde seyahat etmeleri bizim için oldukça kritik bir konu. Bu anlamda her türlü detaya dikkat ediyoruz. MG ZS EV’nin kendi segmentinde en yüksek seviyede güvenlik puanını almış olması da yatırımımızda etkili oldu. Önümüzdeki dönemde de, sürdürülebilir bir model çerçevesinde elektrikli ve hibrit araç filomuzu büyütmeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu. 

Elektrikli araçlar kiralamayla daha da yaygınlaşacak!

Konuşmasında MG ZS EV’nin ve elektrikli araçların sağladığı avantajlara da değinen Özarslan Tangün, “Enterprise Türkiye olarak, ülkemizdeki araç kullanıcılarının elektrikli otomobilleri yakından tanımasını, stratejimizin bir parçası olarak görüyoruz. Bu iş birliğiyle, tamamen elektrikli MG ZS EV’nin yeterli bir sürede deneyimlenmesi için katkı sağlayacağımızı düşündük. Aracın müşterilere doğru bir şekilde anlatılması açısından Enterprise Türkiye saha çalışanlarına MG ZS EV ile ilgili eğitimler verdik. Ayrıca müşterilerimiz, kiraladıkları MG ZS EV araçları kabin içerisinde yer alan kartlar sayesinde, şarj istasyonlarında ücretsiz olarak şarj edebilecekler.

MG ZS EV gerçek elektrikli otomobil deneyimini sunuyor

Doğan Trend Otomotiv CEO’su Kağan Dağtekin ise yaptığı değerlendirmede, “100 yıllık geçmişi olan İngiliz MG markasını kısa zaman önce Türk müşterisiyle buluşturduk ve yüzde yüz elektrikli otomobillerimizle pazara giriş yaptık. MG,  dünyada 4 farklı ülkede fabrikası olan ve yılda 7 milyon otomobil üreten SAIC firmasının markalarından biri. Elektrikli araçlar ise Türkiye için çok yeni pazar. Herkesin ilgisi yüksek olmakla birlikte, kullandıkça ayırt edici özellikleri direkt göze çarpıyor. Elektrikli araç kiralama konusunu ise oldukça kompleks bir operasyon olarak  görüyoruz. Birlikte proje geliştirip önce çalışanların elektrikli araca inanmasını sağlamak ardından bunu müşterilere doğru aktarabilmek gibi ikili bir çaba gerekiyor. Doğan Trend Otomotiv olarak, uzun yıllar ticari iş birliğimizi sürdürdüğümüz Enterprise Türkiye ile elektrikli araçların Türkiye’de yaygınlaşması konusunda hemfikiriz. Bu ortak strateji doğrultusunda; tamamen elektrikli 50 adet MG ZS EV modelimizi, Enterprise’ın ülkemizdeki seçkin lokasyonlarında günlük kiralama operasyonlarına dahil ettik. Araçlarımızı hem evde şarj edilebilecek kablolarla hem de hızlı şarj istasyonları için olan kablolarla birlikte teslim ettik. Müşterilerimizin araçlarını herhangi bir aksaklık olmadan şarj edebilmeleri adına, bu yüksek maliyetli ürünleri herhangi bir bedel almadan sunuyoruz. Böylece araç kiralama ihtiyacı olan müşteriler tamamen elektrikli bir otomobil ile gerçek bir deneyim yaşayabilecekler. Çünkü elektrikli araçlar için oluşabilecek soru işaretlerinin yanıtları test sürüşünde veriliyor. Bu test sürüşleri için 20 dakika ya da 1 saatlik sürüş yetmiyor. Kullanıcılar 1-2 günlük hayat rutinleri içinde bu otomobilleri kullandıklarında, endişelerinin ve soru işaretlerinin gittiğini görüyoruz. Bu anlamda Enterprise ile olan iş birliğimizden çok memnunuz” şeklinde konuştu.

Türkiye SUV dönüşümünü yaşıyor!

Konuşmasında Türkiye araç pazarında değişen diğer dinamiklere de değinen Kağan Dağtekin, “Dünyada ve Türkiye’de her satılan 100 otomobilin 40’ı SUV. Bu değişim Türkiye’de her geçen yıl artarak devam ediyor.  5 yıl önce sadece bazı lüks markaların SUV modelleri varken, günümüzde sedan araçlardan SUV’e yönelim büyük oranda artış gösteriyor. Bu talep kiralama pazarında da görülüyor. Araç kullanıcıları ise SUV sayesinde, daha kompakt bir araçla şehir içindeki ihtiyaçlarını karşıladıkları gibi, şehir dışına çıktıkları zaman da güvenli ve yüksek bir otomobil kullanmış oluyorlar. Elektrikli otomobilleri ise 10 yıl sonra tüm dünyada çok daha fazla görmeye başlayacağız. Norveç gibi gelişimini tamamlamış ülkelerde ise şimdiden 1 yıllık elektrikli araç satışının, benzinli araç satışını geçtiğini görebiliyoruz. Buna bakarak  ülkelerin politikaları ve altyapıları müsaade ettikçe; rasyonel olan, daha keyifli, daha verimli ve daha çevreci olan elektrikli otomobil talebinin artacağını öngörüyoruz. Biz de Doğan Trend Otomotiv olarak buna öncülük etmekten gurur duyuyoruz. Araç kiralamanın da  bu paralelde yön değiştireceğine inanıyoruz” dedi.