Uswitch adlı kuruluş da dünya genelinde en popüler elektrikli otomobilleri araştırarak ülke ülke bir sonuç çıkarmış. Bu araştırmada "elektrikli"den kastettiğimiz ise tamamen elektrikli araçlar oluyor. Analiz yapılan 60 ülkeden 21'inde ise Tesla’nın en çok tutulan marka olduğunu öğreniyoruz.

Global anlamda en yüksek satış miktarına ulaşan elektrikli otomobil ise Tesla Model 3 olmuş. Araştırılan ülkelerin 19 adedinde de zaten Model 3, satış miktarlarında zirvede olmayı başarmış. Satış miktarları anlamında Model 3'ü takip eden elektrikli otomobil ise Nissan LEAF olmuş. Nissan LEAF'in dünya genelinde 9 ülkede en çok satan elektrikli otomobil olduğu görülüyor. 

Renault Zoe ile Çinli BAIC'in E-C Serisi araçları ise 6'şar ülkenin en çok satanları olarak Model 3 ve LEAF'i takip ediyorlar. Volkswagen e-Golf'ün en çok satanı olmayı başarabildiği ise 3 adet ülke bulunuyor. Tabloda görebileceğiniz üzere bunlara ek olarak bazı ülkelerin en çok satan elektrikli aracı olmayı başarabilen diğer bazı modeller de mevcut.