Volkswagen, Golf model yelpazesini genişletmeye hızla devam ediyor. GTI, GTI Clubsport, GTE ve GTD'nin ardından, marka şimdi de sekizinci Golf neslinin sportif amiral gemisi Yeni Golf R’ı pazara sunuyor. Tüm Golf modelleri içinde en güçlüsü 320 PS güce sahip, dört tekerlekten çekişli yeni Golf R 420 Nm tork üretiyor. Spor otomobilin beşinci versiyonu, 100 km/s hıza sadece 4,7 saniyede ulaşıyor, azami hızı ise 250 km/s.Golf R, maksimum hızı 270 km/saate çıkaran, opsiyonel bir R-Performance paketiyle de tercih edilebiliyor.

R-Performance

Golf R; “R-Performance Torque Vectoring” tork dağıtımı özelliği, arka aksta tekerlekler arası seçilebilir tork dağıtımına sahip yeni ve geliştirilmiş dört tekerlekten çekiş (4MOTION) sistemini sunuyor. Yeni arka aks tahrik sistemi, gücün yalnızca ön ve arka akslar arasında değil, aynı zamanda iki arka tekerlek arasında da dağıtılmasına olanak sağlıyor. Bu özellik sayesinde Golf R’ın viraj alırken çevikliği önemli ölçüde artıyor. Ayrıca dört tekerlekten çekiş sistemi, dünyada ilk kez bir Araç Dinamikleri Yöneticisi (VDM) aracılığıyla elektronik diferansiyel kilitleri (XDS) ve adaptif şasi kontrolü DCC gibi diğer çalışan dişli sistemleriyle ağ üzerinden bağlantı kuruyor. Farklı sistemlerin bu yakın entegrasyonu sayesinde yeni Golf R; optimum çekiş özellikleri, en üst düzeyde hassasiyete sahip nötr bir yol tutuşu, maksimum çeviklik ve maksimum sürüş keyfi sunuyor.

Yeni modelin son deneme sürüşleri, efsanevi Nürburgring Nordschleife yarış pistinde yapıldı. “R-Performance” paketine sahip Golf R otomobiller, Nürburgring için özel olarak hazırlanmış, “Special” sürüş profiliyle beğeniye sunuluyor. Special sürüş profilinde, ilk kez R-Performance Tork Dağıtımı özelliğine sahip yeni 4MOTION dört tekerlekten çekiş sistemi de dahil olmak üzere tüm ana tahrik sistemi parametreleri Nordschleife için yapılandırılmış. Test sürüşlerinde, standart olarak 7 vitesli, çift kavramalı şanzıman (DSG) ile donatılmış Golf R, Nürburgring Nordschleife'de selefine göre 17 saniyeye kadar daha hızlı performans sergiledi. R-Performance paketinin bir diğer özelliği ise halka açık yollardan uzakta tamamen yeni bir sürüş dinamiği seviyesi yaratan ve direksiyon başındaki deneyimi daha da eğlenceli hale getiren Drift profili. Yeni Golf R, Kasım ayının sonundan itibaren Avrupa’da satışa sunulacak.