Sadece 3.7 saniyede 0-100 km/s hızlanmasını tamamlayan bu spor model, hem dünyanın en kısa hızlanma süreli seri üretilen otomobili, hem de Aston Martin’in 100 yıllık geçmişindeki en güçlü Vantage modeli...
Esnekliğiyle de öne çıkan V12 Vantage S, dakikada 5750 devirle 620 Nm tork kuvveti üretebiliyor. Düşük devirde (1000 devir/dk.) 510 Nm tork kuvveti üretmesi, arkadan çekişli olması ve yeni otomatik ve düz vites şanzımanı sayesinde sürücülere gerçek bir spor otomobil hissi yaşatan yeni V12 Vantage S, Aston Martin GT3 yarış formülünü üstünde taşıyor. 
Bu yeni model, Almanya’nın zorluğuyla ünlü Nürburgring yarış pistinde “Green Hell” adı verilen turlarda yapılan testlerle geliştirilen dinamik özelliklerine ek olarak, CNC işlemli yanma odaları ve içi oyuk kam milleri gibi yarış otomobili özelliklerini barındırıyor. 
Modelin bir başka belirgin özelliği ise yeni şanzımanı. Sportshift III AMT (otomatik-düz vites), mevcut V8 Vantage S serisinde de yer alan otomatik-düz şanzıman üzerinde yapılan büyük çaplı geliştirmenin sonucu...  AM28 motorun büyük ham gücünü dizginlemek ve en tutarlı ve uygun şekilde sunmak gibi çok zor bir görev üstlenen Aston Martin Ar-Ge bölümü, elde edilen bu en kısa sürede hızlanma rekoru ile görevlerini başarıyla yerine getirmiş gibi görünüyor. 
Yeni Sportshift III hidrolik sistemli otomatik-düz şanzıman, yarış otomobillerine benzer tarzda vites değiştirme olanağı sağlayarak optimum performans ve verim sunmasının yanı sıra üretimine son verilen altı vitesli düz şanzımana göre 25 kg tasarruf sağlıyor. 
“Normal”, “Spor” ve “Yarış” kademeleri, sürücünün isteklerini daha iyi karşılayan geniş bir dinamik performans aralığı sunan model, Bu sistem, hidrolik direksiyon düzeyini de ayarlayabiliyor.
“Spor” modu, gösterge panosundaki bir düğmeyle çalıştırılıyor, gaz pedalına verilen tepkiyi, vites hızını ve zamanlamasını ve egzoz çıkışını değiştirerek aracın karakterini sürücünün isteklerine göre ayarlıyor. 
One-77 Hypercar’ın egzoz sisteminden uyarlanan tamamen yeni egzoz sistemi, üretimine son verilen modelin egzoz sistemine kıyasla daha hafif, daha küçük ve hatta daha yüksek sesli.