Renault tarafından paylaşılan yeni elektrikli model, otomobil sahibi olmak isteyenlerin dikkatini çekti. Hem ucuzluğuyla hem de elektrikli olmasıyla ön plana çıkan yeni otomobil, Renault'un elektrikli araç markası Ampere'de ulaşılabilir bir şehir içi otomobil tanıtımı bekleniyor.

Kısa bir süre önce tanıtılan, Twingo'nun halefi olarak nitelendirilen yeni Citroen e-C3 modeline rakip olacağı iddia edildi. Avrupa fiyatını görenler yeni modeli almak için sıraya girecek. Ucuzluğuyla dikkat çeken modelin Legend ismiyle anılacağı duyuruldu. Renault'un yeni modeli 2026 yılı itibariyle trafiğe çıkacak.

RENAULT LEGEND GELİYOR

2024 yılında piyasaya çıkması beklenen Renault 5'in altında konumlanarak, 2026 yılında trafiğe çıkacağı duyuruldu. Yeni modelin Avrupa'da 20 bin Euro'nun altında bir başlangıç fiyatının olacağı paylaşıldı. Ülkemizde 20 bin Euro 622.405,60 TL'ye denk gelirken, verilen rakamlara göre bu fiyat aracın vergisiz fiyatıdır.

Renault, 2031 yılına kadar Avrupa pazarında birçok yeni modelle girmeyi planlıyor. Avrupa pazarında Megane E-Tech, Scenic E-Tech, Renault 5, Renault 4, "Legend" ve iki ek araç olmak üzere toplamda 7 elektrikli modelin yer aldığı bir yelpaze üzerinde çalışıyor.