Aslında gelecek dönem için Euro NCAP çok sayıda yeni karar aldı. Bu kararların otomobil endüstrisini temelden yani fabrikadaki üretim bandından itibaren şekillendirmesi muhtemel.

Kaza sonrası puanları

Yaşanan trafik kazalarının ardından yaralıları güvenli bir biçimde araçtan çıkarmak genellikle çok zor oluyor. Araç seyir halindeyken her parçası dışarıdan gelecek darbelere karşı çelik gibi dayanıklı olsun istiyoruz, ama, Allah korusun, kaza olsa ve içinde mahsur kalsak, kaporta bir dokunuşla buz gibi dağılsın isteyebiliriz. Peki, bu paradoksu teknoloji ile çözmek mümkün mü? Mümkün olsa gerek ki, Euro NCAP gelecek kriterler arasına bu önemli detayı da eklemiş. Kaza sonrasında yaralının araçtan kolay çıkarılabilmesi için yapılan iyileştirmeler ve geliştirilen teknolojiler artı puan olacak. 

Çocuk davranışları için çalışma

1-5 yaş arası çocuğu olan anne&babalar bilir; çocuklar, en güvenli ortamda bile kendilerine zarar verecek şeyleri bulurlar. Onların neyi yapıp neyi yapmayacağını tahmin etmek çok güç. Ama hayal gücünüz genişse ve sürekli bir çocukla birlikte yaşıyorsanız bazı tahminleriniz tutabilir. Çocukların araç camına sert ya da sivri bir oyuncakla vurması, sürücüye zarar verecek ve sürüş güvenliğini tehlikeye sokacak davranışlarda bulunması, araç kapısını açması, araç camını açması gibi pek çok olasılık var. Euro NCAP, bundan sonra sürüş teknolojilerinde bu çocuk davranışlarına yönelik çalışmaları da önemseyecek. 

Kaynak: Otorehberi