BMW M4 ailesi, standart kompakt yüksek performanslı coupe, sınırlarınızı geliştirien isteğe bağlı olarak sunulan Competition Package ve yolda kullanılmak üzere tasarlanmış; performansından taviz vermeyen M4 GTS'den ibaret . Ve şimdi yeni sınırlı üretim özel seri BMW M4 CS, BMW M GmbH'deki istikrarlı kardeşlerinin arasındaki boşluğu dolduruyor. Göz alıcı, duygusal açıdan güçlü görünümüyle M4 serisini - ve BMW M markasını - bir başka çıtaya yükseltiyor.

Çıplak karbon elyaftan yapılmış yeni modele özgü ön splitter, durgun durumda bile tartışmasız baskın ve dinamik bir figürü oluştıran yeni BMW M4 CS'nin yüzünü tanımlıyor. Aracın atletik çizgileri, CFRP kaputundan ve powerdome'dan çatıda - sığ orta kanalıyla - ve bagaj kapağında aynı şekilde karbon fiber spoyler lip, arka difüzör ve dört egzoz borusuna kadar uzanıyor; kusursuz akıcılıkla. M4 CS'nin şekli, modern spor coupe lerin tasarım hedeflerini vurgulayan tek bir kalıptan kesilmiş gibi gözüküyor.

Karbon fiber takviyeli plastik (CFRP) materyalinin geniş kullanımı yeni BMW M4 CS'nin son derece hafif olmasını sağlamış; Gerçekten de kuru ağırlığı sadece 1,580 kilogram (AB'ye göre sürücü hariç). Arka difüzörün yanı sıra, gövdenin büyük bölümleri de CFRP'den imal edilmiş. Örneğin kaput, BMW M4'ünkinden yaklaşık yüzde 25 daha hafif. BMW'nin karbon fiber bileşenler ve karbon elyaf takviyeli plastik üretimindeki uzun yıllara dayanan tecrübesi, yeni BMW M4 CS ile kendini gösterdi. Gerçekten de, CFRP tavan, klasik bir metal varyantından altı kilogram daha hafif. Bu son derece hafif ve son derece sağlam kompozit malzemeden bir diğer yararı da BMW M4 CS'yi daha çevik bir kullanım ile destekleyen aracın ağırlık merkezinin düşürülmesidir.

BMW M4 GTS'den farklı olarak, BMW bilerek M4 CS'yi pistte odaklanmaktan uzaklaştırdı. Örneğin, ön splitter ayarlanabilir değil ve geniş, ayarlanabilir bir kanat yerine, arka tarafta sabit bir karbon fiber uzantı bulunuyor - yani arka dingilin önemli ölçüde azaltılan bagaj kapağının arka kenarı boyunca uzanan aerodinamik bir spoyler lip Competition Package'lı M4'e kıyasla bir kez daha yükseldi. Günlük pratiklik için M4 CS ayrıca M4 GTS'de bulunan rulo kafesinden de feragat etmiş.

BMW M4 CS, yüksek performanslı spor otomobilleri için dünyanın en zorlu test yollarından biri olan Nürburgring Nordschleife'de test edildi. Bu da yeni BMW M4 CS'nin olağanüstü dinamikleri sunmak için yapılmış olduğunu ve ayrıca sonu olmayan günlük hayatta kullanılabilirliğini de kanıtlamaktadır. M4 CS, Ring'deki 7 dk. 38 saniyelik derecesiyle, BMW M4 ve pist odaklı M4 GTS arasında yer alıyor.

Yeni BMW M4 CS'nin mükemmel dinamikleri,sadece yay/damper ayarları bakımından M4 üzerinde Competition Package ile yeni bir süspansiyon revizyonu değil, aynı zamanda altı silindirli in-line güçte ılımlı bir artış ile kök salmış durumda. motor. M4 CS'de yer alan bu ünite, 460 bg seviyesinde ve bu da M4'ün Competition Package ile karşılaştırıldığında 10 bg'den daha fazla güç demek. Maksimum torku, 50 Nm (37 lb-ft) ila 600 Nm (442 lb-ft) artıyor.

Alcantara ve derinin cömert kullanımı, BMW M GmbH'deki geliştirme mühendisi ve tasarımcılarının, kıskanılacak bir sportif hissi olan bir iç mekanı canlandırmalarına izin verdi. Yolcu bölmesinin şartlarına göre ayrılması ve böylece önemli miktarda ağırlık tasarrufunun sağlanması, arka kapı bölmesinde iç kapılar ve yan kapılarla belirtilmişti. Her ikisi de sıkıştırılmış doğal elyaflardan - yenilenebilir hammaddelerden - ve başka bir deyişle - özel bir karbon elyaf görünümüne sahipler. Konvansiyonel kapı kolları, BMW M4 CS'de hafif kayışlarla değişmiş. Yine de, kabin tarafından şekillendirilen katı sportif zihniyet ve hafif M spor koltuklarında ifade edilmesine rağmen, BMW M4 CS'deki yolcular, tek bölge otomatik klima kontrolü ve yüksek kaliteli, özel olarak HiFi Sistem Professional'ın uyarlanmış bir versiyonu ile donatılmış.