Fiat Chrysler Automobiles (FCA), ABD’de bir federal yargıçtan General Motors’un yeniden bir tazminat davası açma talebinin kabul edilmemesi üzerine istekte bulundu. GM , geçen hafta bir mahkeme önergesinde, Fiat Chrysler'in sendika yetkililerine rüşvet vermek için yabancı banka hesaplarını kullandığını, böylece GM'yi daha yüksek işgücü maliyetlerine bağlayacaklarını iddia etti. Ancak bir yanıt olarak, İtalyan-Amerikan otomobil üreticisi GM'nin iddialarını "iftira ve temelsiz" olarak nitelendirerek karşılık verdi. FCA'nın avukatları, iddiaların 'üçüncü sınıf bir casus filminden' bir senaryo gibi okunduğunu söylüyor.  GM, davayı canlandırmaya çalışırken, iki eski Birleşik Otomobil İşçisi başkanının yanı sıra eski bir sendika başkan yardımcısı ve en az bir eski GM çalışanına rüşvet verildiğini iddia etti.

Fiat Chrysler, GM'nin iddialarının yasal olan yabancı banka hesaplarının var olduğu iddiasına dayandığını yazdı. FCA'nın yanıtı, "Önerilen değiştirilmiş şikayette (GM tarafından), bu yabancı banka hesaplarının rüşvet vermek veya başka herhangi bir yasadışı davranışı kolaylaştırmak için kullanıldığına dair sağlam bir iddia yok" dedi.

GM, ödemelerin yetkililerin GM'yi 1 milyar $ 'dan fazla ek işçilik maliyetiyle ödeyecek şekilde yapıldığını iddia ediyor.