Fiat Chrysler Automobiles grubu, giderek büyüyen borcu nedeniyle zor dönemlerden geçiyor. Çok uluslu firmanın 2014-2016 Dodge Durango ve 2013-2017 Ram 1500 pick-up modellerinin NHTSA tarafından inceleme altına alması, hava yastığı sorunları nedeniyle yaklaşık 1.4 milyon aracı geri çağırmak zorunda kalmasıyla birlikte buna bir de düşük kâr marjlarını eklediğiniz zaman otomobil üreticisinin 2016'nın üçüncü yarısındaki borcu 7 milyar $'ı buluyor. Son çıkan haberlere göre FCA grubu, bu durumdan kurtulmak için Alfa Romeo'yu ve Maserati'yi satmak zorunda kalabilir.

Endüstri analistleri FCA'nın SUV'lere ve crossover'lara yönelme hamlesini mantıklı buluyor. Fakat bunun markayı kurtarmaya yetmeyebileceğinin de her seferinde üzerine basılıyor. Buna karşın Evercore ISI isimli yatırım araştırma firması, FCA'nın Maserati ve Alfa Romeo'yu satacağını tahmin ederek marka ile ilgili tahminini negatiften pozitife çevirdi. Bereng Bank ise Magneti Marelli'yi de satılabilecek alt firmalar arasında gösteriyor.

Alfa Romeo'nun yeni bir alıcı aradığı söylentisi yıllardır etrafta dolaşan söylentiler arasında bulunuyordu. Yaklaşık 6 sene önce Volkswagen, İtalyan marka ile ilgilendiğini belirtmişti ve Alfa'ya Porsche temelli motorlar tedarik etme sözü vermişti.  Ancak Marchionne markayı grubun çatısı altında tutmayı tercih etmişti.