İtalyan ekip, gelecek sezon şampiyonluk için savaşmak istiyorsa, komple bir pakete sahip olmak zorunda. Aerodinami ve şasi taraflarındaki çalışmalar "tatmin edici şekilde" ilerlese de güç ünitesi alanında da gelişim kaydedilmesi gerekiyor. 

Ayrıca güç üniteleri, 2022'den başlayarak 2026 sezonuna kadar dondurulacaklar. Dolayısıyla bekleneni veremeyen bir güç ünitesi Ferrari'nin birkaç sene boyunca başını ağrıtabilir. 

Bunun farkında olan Ferrari, ilk olarak elektrik motoruna odaklanmıştı.

Scuderia, 2022 motorunda kullanılacak olan yeni ERS sistemini bu sezon test etmek istedi ve bu yeni sistem, büyük çalışmalar sonucunda Rusya Grand Prix'siyle birlikte kullanılmaya başlandı. Bu sistem, hem performans hem de dayanıklılık açısından büyük bir başarıydı.

Elektrik motorundaki gelişmenin ardından ise içten yanmalı motora odaklanıldı. 

İtalyan Formu1a.uno.com'a göre, Ferrari'nin içten yanmalı motorunda iki büyük değişlik olacak: Yeni bir yakıt karışımı ve daha hafif motor parçaları. 

Söylentilere göre Ferrari, yeni ve "özel" parça sağlayıcısının desteği sayesinde fazlasıyla hafif motor parçaları geliştirdi ve içten yanmalı motorunu daha hafif hâle getirdi. 

Bu, elbette performans anlamında bir artış getirecek olsa da dayanıklılık anlamında riskli olabilir.