Ferrari, Japonya'ya özel bir model ile karşımıza çıkıyor. 

Ferrari Japonya, ülkedeki 50'inci yılını devirmenin heyecanını yaşıyor. İtalyan süper otomobil üreticisi, bu yarım asrı kutlamak için 488 Spider'ı temel alarak "J50" adında, sadece 10 adet üretilecek çok özel bir versiyon üretiyor. Tamamen müşterilerinin özel isteğine göre üretilecek olan model, Tokyo'da üç katlı kırmızı gövde rengi ve en az onun kadar güzel siyah üzerine kırmızı renkte Alkantara ve deri ile kaplanmış bir kabin ile görücüye çıkarıldı.

 

Arka bölümde de bazı değişiklikler yapılmış. Eski modellere benzeyen arka stop lambası tasarımı ise aracın ikonik bir model olacağını gösteriyor.

Araç üzerindeki ilk olarak dış tasarım çalışmaları yapan Ferrari,  Maranello merkezli Ferrari Tasarım Merkezi 488 Spider'ın gövdesiyle oynayarak araca "yenilikçi tasarım arayan müşterilerin zevkine uyacak şekilde rahatlıkla ayırt edilebilen ve kişisel" bir hava katmış. Değişiklerin arkasında yatan ana fikir, üstü açık süper otomobile yere yakın ve üstü açılır iki kişilik otomobil havası vermek; bu nedenle J50'nin ön bölümü tamamen LED ön farlar ve yeniden tasarlanmış tampona eklenen kaslı yan kanatlar ile daha agresif ve şık bir hâle getirilmiş. Artık daha alçak duran kaputa ise yanda bir çift yükseltilmiş çamurluk eşlik ediyor, bu sayede araç daha kaslı görünüyor. 

Araca özel olarak 20 inç çapında dövme jantlar ile polikarbonat malzemeden yapılmış, saydam bir motor kapağı tasarlanmış. Kapağın altına baktığımızda çift turbolu, 3.9 litrelik V8'in artık standart 488 Spider'daki 670 bg yerine 690 bg güç üretiyor.

Kaput bölümünde yukarıda saydıklarımıza ek olarak bir çift karbon fiber hava kanalı eklenirken ön cama kaputu saran bir düzende tasarlanmış. Ferrari, katlanır metal tavan yerine iki parçalı, sökülüp koltukların arkasında saklanabilen karbon fiber paneller kullanmış. J50'yi standart 488 Spider'dan ayıran bir diğer detay ise GTO, F40 ve F50 gibi ikonik modellerde kullanılan siyah ayırma çizgisi.