Ferrari'nin Aralık başında Daytona'da gerçekleşen Ferrari Finali Mondiali etkinliğinde sessiz sedasız görücüye çıkan özel proje aracı SP275 RW Competizione'yi Ferrari bizzat tanıttı. 

F12berlinetta temelli aracın yan hava boşlukları, frezeli benzin kapağı ve daha birçok detayı aracın isimlendirmesinden de anlaşılacağı üzere 275GTB'ye saygı duruşu niteliğinde. Araç her ne kadar f12 karoserini kullansa da motor ve şanzımanı ağabeyi f12tdf'ten alıyor. Aracın ön farları ise 2014'te Ferrari'nin Kuzey Amerika'daki 60. Yıl dönümü adına üretilen F60 America'dan geliyor. 

GModelin isimlendirmesine gelecek olursak; ilk iki harf SP yani Special Project'ten (Özel Proje) geliyor. 275 ise yazıda da belirttiğimiz gibi modelin ilham alındığı 275GTB'den geliyor. Gelelim modelin son iki harfine. Son iki harfinin ise aracın sahibi Floridalı dişçi Rick Workman'dan geldiği iddia ediliyor; ki eğer Ferrari sizin adınıza özel bir model yapıyorsa bunu yapmanız kadar normal birşey olamaz. 

F12tdf'in bile inanılmaz pahalı olduğu bu dönemde Ferrari'nin bu özel yapım aracının LaFerrari'den bile pahalı olacağını tahmin edebilirsiniz.