Porsche, Mercedes'in AMG kanadından çok da fazla araba satmıyor olsa da, Alman spor otomobil tahtının tepesinde oturmak biraz zor olabilir. Her yıl başka bir otomobil kendi hükümranlığını 911 terör saltanatında ilan ediyor ve Mercedes ve McLaren yıllarca Porsche'nin zırhında zayıf bir nokta aramalarına rağmen, Maranello'lu üretici de bunu yapmaya hazırlanıyor gibi görünüyor. En azından söylentilere göre yaptıkları bu.

Ferrari , gelecek 911 GT2'nin tahta oturmasına izin vermeyecek ve ortaya çıkan casus çekimler sayesinde 488 GTB'den daha sert bir varyantın daha fazla beygir gücü, üstün mühendislik ve İtalyanların zengin mirası ile İtalyan tutkusunu bir araya getirip Porsche'yi tehdit etme peşinde. Sertleştirilmiş Ferrari'nin 488 GTO olarak adlandırılacağını ve herhangi bir üst sınıf değişikliklerini takiben kilo vereceğini ve daha fazla güç kazanacağını düşünüyoruz. İçerde, 3.9 litrelik Twin-turbo V8, motorun artan turbo artışının altına sığınmamayı garanti eden dahili değişiklikleri görecek.

Bunlara ek olarak, kazanç da önemli olmalı, 488 GTO 700 beygir gücü ile 488 GTB'nin 660 beygir gücünü ve 561 lb-ft'lik tork değerini aşmak için ekstra bir çaba sarf etmeli. Yapılan hafiflemelerin içinde ses yalıtım malzemesi ve gerekli olmayan iç parçalar olacak ve ön cam ve yan camlar için inceltilmiş cam, kilo kaybı için yeniden tasarlanan seramik frenler ve kompozit jantlar olacak. Ne yazık ki, Porsche'u ve takip eden her ne kadar güçlenmiş McLaren 720S varyantını yenmek için Ferrari'nin daha fazlasını yapması gerekiyor ise, bu nedenle fiziki iyileştirmelerden bir tık fazlası için 488'in silikon beyinlerine bir miktar teknoloji eklemeye karar vermişler gibi görünüyor.

Ferrari'nin Yan Kayma Açısı Kontrolü, daha iyi şasi kontrolü için bir yazılım güncellemesi almış ve aracın aerodinamik gövdesi daha agresif açılara sahip olacak ve daha fazla downforce sağlayacak. Beklenen 2018 çıkış tarihi yaklaşırken bu epik Maranello canavarı hakkında daha fazla bilgi bekliyor olacağız.