Lüks spor otomobil üreticisi Ferrari, yeni patronu Benedetto Vigna'nın ilk büyük hamlelerinden biri olarak liderlik yapısını değiştirme planlarını duyurdu ve üç üst düzey yöneticinin şirketten ayrılacağını söyledi. Otomobil üreticisi, ayrılmaya karar verenlerin Teknolojiden Sorumlu Başkan Michael Leiters'ı da içerdiğini söyledi. 10 Ocak'ta ayrıntılı olarak açıklanacak olan planlanan yeniden yapılanma, Ferrari'nin "münhasırlık, mükemmellik ve sürdürülebilirlik stratejik hedefleri" ile tutarlıydı.

Sektörün emektarlarından Vigna, Eylül ayının başında Ferrari'yi yeni elektrifikasyon çağına götürme göreviyle CEO rolünü üstlendi.

 Otomobil üreticisi, yeni yönetim yapısının "yeniliği daha da teşvik edeceğini, süreçleri optimize edeceğini ve hem şirket içinde hem de ortaklarla işbirliğini artıracağını" söyledi.

Şirketten ayrılan diğer üst düzey yöneticiler, Haziran ayında ilk şirket içi moda koleksiyonunun açılışıyla Ferrari'nin lükse geçişini denetleyen Üretimden Sorumlu Başkan Vincenzo Regazzoni ve Marka Çeşitlendirmeden Sorumlu Başkan Nicola Boari.

Ferrari, yeni organizasyon çerçevesindeki kilit isimlerin şirket içi terfiler ve yeni işe alımlar yoluyla zaten belirlendiğini ve önümüzdeki aydan itibaren şirkete katılacaklarını söyledi.