İtalya’da otomobil dünyasını şaşırtan haberler gelmeye devam ediyor. CEO Sergio Marchionne’nin ölümünün ardından yatırımcılarına güvence vermek isteyen performans araçlarının dev markası Ferrari, tarihinde bir ilke imza atacak.

Ferrari, 5 kapılı gövdeye sahip olacak ilk otomobilini üreteceğini duyurdu. Lamborghini’nin Urus hamlesinin ardınan bir süredir Ferrari’den de SUV bekleyen otomotiv dünyasının beklentisi de böylelikle boşa çıkmamış oldu.

Öte yandan, şirket CEO’su Louis Camilleri yeni aracın bilinen tanımıyla bir SUV olmayacağını açıklayarak sert bir demeç verdi ve kafaları da biraz karıştırdı.

“Ferrari ile SUV lafını aynı cümlede duymaktan tiksiniyorum.” diyen Camilleri, yeni Ferrari modelinin tamamen farklı bir şey olacağını ve bilinen tüm tabirlerin üzerinde olacağını belirtti.

Önceki CEO Sergio Marchionne çok ciddi biçimde Ferrari’nin SUV üretmeyi düşündüğünü ve 30 aylık bir süreç gerektiğini belirtmişti. GTC4 Lusso ile SUV için geçiş sürecine hazırlandığı belirtilen Ferrari hatchbak görünümlü iki kapılı model için FUV (Ferrari Utility Vehicle) tabirini de kullanmıştı.

“SUV diyen kimseyi rencide etmek istemiyorum ama genel anlamda SUV ve temsil ettikleri bizim markamızla örtüşmüyor. Bizim üreteceğimiz araç pek çok açıdan eşsiz olacak ve beklentileri yeniden tanımlayacak. Hiç şüphe götürmez bir şekilde Ferrari diyeceğiniz ancak daha önce görmediğiniz özelliklere sahip olacak”

5 YILLIK PLAN 15 YENİ MODEL

Ferrari merkezinin bulunduğu Maranello’da 5 yıllık orta vadeli planını açıklayan Ferrari, 5 kapılı gövdeye sahip olacak ancak coupe görünümlü aracın beklendiği gibi 2020 yılında değil 2022’de geleceğini belirtti.

İtalyanca safkan, soylu atlara verilen Purosongue ismini taşıyacak dört çeker Ferrari aracı hibrid olacak ve Ferrari’nin yeni GT araçlarında da kullanacağı platform üzerinde tasarlanacak.

Coupe özellikleri taşıyan SUV görünümlü Ferrari Purosangue’nin 2 yıl gecikmesinin nedeni olarak ise mükemmel olmasının istenmesi gösterildi. Aracın platform bilgilerini paylaşan Ferrari’nin grafiğinde görüleceği üzere Prosangue, fiyat ve performans olarak rakibi olması beklenen Lamborghini Urus kadar uzun değil.

İç mekanın konfor ve genişliğe odaklanacağı Ferrari Prosangue’de yeni geliştirilen çift kavramalı şanzıman sistemi bulunuyor. Modüler platform sayesinde Ferrari dingil açıklığını yeni modellerine istediği gibi ayarlayabilecek.

Hibrid, dört çeker ama SUV olmayan Ferrari Prosangue 2022 yılına dek üretilecek 15 modelden ilki olma özelliğine de sahip. Segment olarak yakında kaldırılması beklenen 488 modelinin üzerinde konumlandırılacak aracın şirket mühendislerinin ve mekanikerlerinin üzerinde çalıştığı V6 motora sahip olması bekleniyor. Dört çeker V6 motorlu Ferrari Prosangue, böylelikle kış ve arazi koşullarına da uyum sağlayabileceği izlenimi veriyor.