Pirelli motorsporlarındaki tecrübesini ERC takımlarına aktaracak. Pirelli’nin iki yıl süresince FIA ERC Junior’ın resmi lastik tedarikçisi olmasıyla birlikte ERC Junior pilotları, WRC’de olduğu gibi asfalt zeminli yarışlarda Pirelli P Zero RK lastiğinin son modelini, toprak zeminli yarışlarda ise Scorpion K serisini kullanacaklar. ERC’nin Letonya’da koşulacak ilk yarışı Liepaja Rallisi’nde ise Sottozero Ice lastiği kullanılacak.

En yeni R2 sınıfı araçlar için özel tasarlanan bu lastikler, takımların kendi lastik tedarikçisini seçebildikleri FIA Avrupa Ralli Şampiyonası ve FIA Dünya Ralli Şampiyonası’ndaki takımların bazıları tarafından da kullanılıyor.

FIA ERC Junior Şampiyonası, uluslararası ralli kariyerine sahip olmak isteyen genç sürücüler için düzenleniyor. 2015’te 27 yarışçıyı bir araya getiren ve Emil Bergkvist’i ikinci kez şampiyonlukla taçlandıran ERC Junior’a uygun olmak için, yarışlarda standart olarak Pirelli lastiklerini kullanan önden çekişli R2 araç kullanmak ve 1 Ocak 1989 ya da sonrasında doğmuş olmak gerekiyor.

Junior yarışları, bu genç sürücüleri test etmek için tasarlanmış, farklı zeminlere sahip altı adet ERC yarışıyla yapılıyor. Şampiyonun, 2016 ERC sezon kapanışındaki Kıbrıs Rallisi’nde bir R5 spesifikasyonlu araçla ödül sürüşü yaparak, sonraki sezonda ERC’nin en üst seviyesi olan ERC1 sınıfına temelli geçmek için bir deneyim kazanması ve yeteneklerini gösterebilmesi bekleniyor.

Genç pilotların zirveye ulaşmasına yardımcı olmanın Pirelli’nin önemli amaçlarından biri olduğunu söyleyen Pirelli Ralli Aktivite Yöneticisi Terenzio Testoni, “Bu amacımız, daha önce desteklediğimiz birçok farklı gençler rallisinde ve Pirelli Star sürücü programında kanıtlanıyor. Genç sürücülere fantastik rallilere katılma olanağının yanı sıra, önemli bir medya görünürlüğü de kazandıran FIA ERC Junior Şampiyonası’nı destekleyecek bu önemli anlaşma, bu konudaki en yeni adımımızdır” dedi.

ERC Koordinatörü Jean-Baptiste ise “Dünya genelindeki rallilere ait zengin bir mirası olan ERC’de, Pirelli ile işbirliğimizi sürdürmek ve geliştirmekten çok memnunuz. Pirelli, uluslararası platformda genç ralli sürücüleri için en zorlu yarışmalardan biri olan ERC Junior Şampiyonası’nın geliştirilmesinde, Eurosport Events hedefiyle uyumlu olarak genç sürücülere ne kadar yetenekli olduklarını göstermenin önemini bilen bir şirket” dedi.

Pirelli lastikleri, bir Ford Fiesta R5 kullanan Polonyalı sürücü Katejan Kajetanowicz sayesinde bu yıl tüm Avrupa Ralli Şampiyonası’nda ön sırada yer aldı.