2014 yılından bu yana üretilen ve birbirleri ile aynı platformu taşıyan Fiat 500X ve 500L yeni donanım seçeneklerine kavuşuyor. Özellikle yeni renk seçenekleri ile sevenlerinin dikkatini çeken modeller güncelleniyor.

Moda grisi ve Alpi yeşili, kullanıcıların seçebilecekleri boya seçenekleri arasında. Diğer dış özelliklere baktığımızda, siyah tavan çubukları, yeni tasarlanmış plakalık ve bronz renkli yan pervazlar kendini gösteriyor.

İç kısımda, yeni 500X S-Design dokulu mat siyah gösterge paneli, modele özgü döşemeler, siyah ealüminyum detaylar bizleri karşılıyor. Diğer S-Design modellerinde olduğu gibi, 500X ve 500L de standart olarak bol miktarda donanım içeriyor. Tamamen LED farlar, deri direksiyon simidi, çift USB bağlantısı, Apple CarPlay ve Android Auto ile uyumlu çalışam 7 inç Uconnect bilgi-eğlence sistemi standart donanımlar arasında.

500X ve 500L ailesi 3 dizel ve 3 benzinli olmak üzere 6 motor seçeneği sunuyor. Bu motor seçenekleri isteğe göre manuel yada otomotik olarak alınabiliyor. Üç silindirli, 1.0 litre hacminde 118HP güç üreten motor benzinli motorların başlangıcı. Ardından 1.3 litre turbo ve 1.6 atmosferik üniteler geliyor. Bu motorlar sırası ile 147HP ve 108HP üretiyor. Dizel cephesinde ise bizi tanıdık Multijet motorlar karşılıyor. 1.3 ve 1.6 hacmindeki motorlara ek olarak en üst donanım için 2.0 seçeneği de getirilmiş. Fiat 500 ailesinin yeni donanımlarının Türkiye’ye geliş tarihi ve fiyatı ise şimdilik bilinmiyor.