Dünya üzerinde 60'dan fazla ülkede üretim tesislerine ve bağlı şirketlere sahip olan, boya ve özel ürünler endüstrisi alanında lider kuruluş olarak dikkat çeken PPG Industries, 30 yılı aşkın bir zamandır işbirliği içinde olduğu Fiat Chrysler Automobiles tarafından “Yılın Sürdürülebilir Tedarikçisi” ödülüne layık görüldü. Fiat Chrysler Automobiles Grubu; çevresel, güvenli, sosyal ve ekonomik sürdürülebilirliği içeren bir programa uzun vadede stratejik bağlılık sergilemesine ve çok sıkı kriterleri yerine getirmesine dayanarak, yaklaşık 1000 tedarikçi arasında PPG’yi seçti.

“Sürdürülebilirlik hedeflerimizin uyum içerisinde olmasını sağlamak amacıyla Fiat Chrysler Automobiles ile uzun yıllar çalıştık," diyen PPG Avrupa, Orta Doğu ve Afrika (EMEA) Başkanı ve PPG EMEA otomotiv boyaları/kaplamaları Başkan Yardımcısı Jean-Marie Greind,  "Şirketin, çalışmalarımızı takdir etmesinden onur duyuyoruz. Ortaklığımızı sürdürmeyi ve sağlıklı çevreleri, toplumları ve ekonomileri destekleyen yeni girişimleri geliştirmeyi sabırsızlıkla bekliyoruz” açıklamasında bulundu.

PPG Oto Tamir Boyaları Türkiye / Satış ve Pazarlama Müdürü Çağrı Kırteler ise, “Türkiye'de de Fiat markasının en geniş satış sonrası ağı olan Otokoç'la da uzun yıllardır süren iş ortaklığımız münhasır tedarikçiliğimizle 30 serviste 13 yıldır tek boya tedarikçisi ve çözüm ortağı olarak hizmet veriyoruz. Fiat Chrysler Automobiles tarafından verilen global nitelikteki bu ödül, PPG’nin başta Türkiye dahil tüm ülkelerdeki etkin ve efektif çalışmasını taçlandıran bir sembol olmuştur” dedi.