Fiat Egea Hatchback ve Station müşterilerin genişlik, konfor gibi taleplerini karşılayabilecek halde tasarlandı. Bursa Tofaş fabrikası’nda üretimi gerçekleşecek olan Egea Hatchback ve Station, Euro 6 emisyonuna uygun benzinli, dizel ve benzin/ LPG ile çalışan motor seçenekleri ile sunulacak. Modeller iç mekanda kullanıcının konforunu baz alarak ve rahat bir alan sağlayacak yeniliklerle sunuluyor. Egea 3 farklı donanım seviyesi olan Pop, Easy ve Lounge seçenekleri ile karşımıza çıkıyor. Güvenlik konusunda ise araç, 6 hava yastığı ve ESP denge kontrol sistemini standart olarak sunuyor.

Fiat, Egea sedan ile girdiği orta-compact segmentindeki yerini Egea Hatchback ve Egea Station modelleri ile sağlamlaştırmayı hedefliyor. 2015 yılından bu yana satışına devam edilen Egea sedan şimdiye kadar 35 bin adetten fazla sattı. Dünyadaki küresel ekonomik duruma rağmen bu satış rakamlarına ulaşabilmiş olması Fiat Egea’nın başarılı bir pazar payının olduğunu gösteriyor. Dünyanın en prestijli ödüllerinden biri olan “Best Buy Car 2016”  ödülünü, Avrupanın önde gelen otomobil magazin yazarlarının verdiği oylar ile alan Fiat Egea, bu çıkışını devam ettirmek istiyor. Egea Hatchback ve Station modelleri ile bu özelliklerini farklı kullanıcı tiplerinin taleplerine uygun olarak sunuyor.

Fiat Egea Hatchback modelinin uzunluğu 4,37 metre, genişliği 1,79 metre, yüksekliği ise 1,50 metre iken Egea Station faklılık olarak daha uzun bagajın getirmiş olduğu ekstra 20 cm lik uzunluk aracın boyunu 4,57 metre yapıyor.

Motor seçenekleri olarak 1.4 Fire 95 HP, 1.4 T-Jet 120 HP benzinli, 1.3 Multijeet 95 HP ve 1.6 Multijet 120 HP dizel motorlar ile sunulacak. Manual, çift kavramalı otomatik ve tam otomatik seçeneklerinin sunulacağı modellerin satış fiyatının ise 55.000 TL ile 75.000 TL arası olması bekleniyor.