Şimdiden kaydını bırakmış ve modelin satışa sunulmasını bekleyen 20 bini aşkın kişi olduğuna dikkat çeken Fiat Marka Direktörü Altan Aytaç, Fiat markasının ‘ezber bozan sedan’ olarak tanımladığı Fiat Egea ile otomotiv pazarındaki ağırlığının ve payının artacağına dikkat çekti. Aytaç, kısa sürede Egea’nın Türkiye pazarının en çok tercih edilen modeli olmasını hedeflediklerini de sözlerine ekledi.

Aytaç konuşmasında “3 zengin donanım seçeneğiyle kompakt sedan müşterilerinin gönlünü fethedecek olan Fiat Egea her şeyiyle tam ve erişilebilir bir aile otomobili olduğunu kısa sürede gösterecek. Öncelikli olarak Türkiye’deki tüketicilerin ihtiyaçları doğrultusunda, Bursa’da geliştirilen ve üretilen Fiat Egea’yı 5 yıl garanti ile sunmaya karar verdik” dedi. Fiat Egea sahibi olacak ilk 2000 müşteriye ayrıcalık sunmak istediklerinin de altını çizen Aytaç, “Bu çok özel ilk 2000 müşterimize Egea’ya 2000 TL’lik avantajla sahip olma fırsatı sunacağız” açıklamasını yaptı.

520 milyon dolarlık yatırım sürecinin ardından Tofaş’ın Bursa fabrikasında seri üretimine başlanan kompakt sedan modeli Fiat Egea, nihayet otomobil severlerle buluşuyor. Gerek projenin kapsamı gerekse hedefleri açısından Türkiye otomotiv tarihinde dönüm noktası olmaya aday olan Fiat Egea, 15 Ekim’den itibaren Fiat bayilerinde yerini alacak. Öncelikle Türkiye’deki tüketicilerin ihtiyaçları göz önüne alınarak tasarlanan ve geliştirilen Fiat Egea’nın başlangıç fiyatı 49 bin 900 TL olarak belirlenirken, en üst versiyonu 70 bin 900 TL’den satılacak. İlk etapta 1.4 litre 95 HP benzinli,1.3 litre 95 HP Multijet dizel ve 1.6 litre 120 HP Multijet motor seçeneklerinin satışına başlanacak. Yılbaşına kadar 5 ve 6 ileri vitesli manuel şanzımanlarla satın alınabilecek Fiat Egea’nın sadece 6 ileri otomatik şanzımanla kombine edilen 95 HP’lik 1.6 litrelik e-Torq motorlu versiyonu ise yılbaşından itibaren satışa sunulacak. 1.6 litrelik Multijet turbo dizel motor seçeneğinin DCT otomatik şanzımanlı versiyonu ise 2016 yılının 2’nci yarısında satışa sunulacak.

3 zengin donanım seçeneği!

Easy, Urban ve Lounge adı verilen 3 donanım paketiyle müşterilerinin beğenisine sunulacak Fiat Egea, giriş versiyonundan itibaren tüketicinin ihtiyaçlarına tam cevap verebilecek kadar zengin donanımıyla ayrıca dikkat çekiyor. Giriş seviyesini temsil eden Easy donanım paketinde; krom kapı kolları, 16 inç sac jantlar, elektrikli ve ısıtmalı yan aynalar, elektrikli ön ve arka camlar, Uconnect Radio/MP3 Çalar, USB/AUX girişi, çok fonksiyonlu direksiyon, ön hava yastıkları, ABS, Elektronik Stabilite Programı (ESP), Yokuş Kalkış Destek Sistemi gibi donanımlar yer alıyor. Bir üst donanım paketi olan Urban ise Fiat Egea’yı tam anlamıyla dolu dolu bir aile otomobili haline getiriyor. Krom ön ızgara, 16 inçlik alaşımlı jantlar, sis farları, deri direksiyon simidi ve vites topuzu, otomatik klima, hız sabitleme sistemi, park sensörü, Uconnect 5 inçlik dokunmatik ekran, 3.5 inçlik TFT yol bilgisayarı ekranıyla yan ve perde hava yastıkları gibi unsurlar bu donanım seviyesinde standart olarak yer alıyor. Fiat Egea’nın en üst donanım paketi olan Lounge ise adeta otomobil severlerin tabiriyle “full’ün full’ü” bir donanım seviyesine sahip olarak müşterilerin karşısına çıkıyor. Fiat Egea’nın Lounge donanım seviyesinde; Urban donanım seviyesine ek olarak 17 inçlik alaşımlı jantlar, krom bagaj ve cam altı çıtası, elektrokromik iç dikiz aynası, far/yağmur sensörü, elektrikli bel destek ayarlı sürücü koltuğu, arka kolçak, navigasyon ve geri görüş kamerası gibi unsurlar yer alıyor. Bu kombinasyonlar sayesinde küçük ve kompakt sınıf sedan müşterisinin gerçekten ihtiyacı olan her şeyi tamı tamına sağlayan Fiat Egea, ezber bozan bir anlayışla müşterilerinin karşısına çıkıyor.

Kompakt sınıfta büyük iddia!

Adını Ege Denizi’nden alan Fiat Egea, Çeşme-Alaçatı’da düzenlenen bir test sürüşü etkinliğiyle ilk kez yollara çıktı. Test sürüşü kapsamında düzenlenen toplantıda konuşan Fiat Marka Direktörü Altan Aytaç, Egea’nın kısa sürede Türkiye pazarının en çok tercih edilen modeli olmasını hedeflediklerine dikkat çekti. Aytaç, “Türkiye pazarının yüzde 35’ini oluşturan küçük ve kompakt sınıfı sedan pazarındaki potansiyeli lehimize çevirmeyi hedefliyoruz. Fiat Egea, özgün tasarımı, konforu, geniş iç hacmi, kullanışlılığı ve kolay ulaşılabilir olması sayesinde tüm kompakt sedan müşterilerinin ihtiyaçlarını karşılayacak.  Bu anlamda kompakt sedan sınıfının en ulaşılabilir sedanı olacak” diye konuştu.

Doğuştan sedan: Kompakt boyutlar ve 520 litrelik bagaj hacmi

Fiat Marka Direktörü Altan Aytaç, “Türkiye’de otomobil pazarındaki varlığımızı daha da güçlendirecek yeni bir otomobil tasarlamak üzere beyaz bir sayfa ile masaya oturduğumuzda, ilk önce sedan müşterilerinin ihtiyaçlarını analiz ettik. Sedan alıcılarının seçim kriterlerinin başında çekici tasarım; ekonomik satın alma ve kullanım maliyetleri ve kullanım özellikleri yer alıyordu. Bu yüzden Fiat Egea’nın tasarım önceliklerinde bu üç noktayı öne çıkardık. Hem çekici ve donanımlı; hem kullanışlı ve geniş hem de kolay ulaşılır ve kullanılır bir otomobil yapmak için mühendislerimizden üç ana alana odaklanmalarını istedik” dedi. Altan Aytaç, Fiat Egea’nın göz alıcı tasarımı hakkında ise “Fiat Egea’nın tasarımını oluştururken hem İtalyan tasarım gücünü taşımasını hem de uluslararası trendleri takip etmesini hedefledik. Güçlü ve agresif hatlara sahip ancak hızla yaşlanıp eskimeyecek bir stile sahip olsun istedik. Bu yüzden tasarımcılar hiçbir kısıt olmadan sıfırdan özgün bir tasarım geliştirdiler”  açıklamasını yaptı. 4532 mm uzunluğa, 1792 mm genişliğe, 1497 mm yüksekliğe sahip Fiat Egea, Tofaş tarafından geliştirilen 356 kodlu esnek ve modern platformunun sunduğu 2636 mm’lik aks mesafesiyle küçük sınıf sedanların üzerinde, kompakt sınıf sedanlarla ise rekabet eden boyutlara sahip olmasıyla ön plana çıkıyor. 520 litrelik bagaj hacmi sunan sedan Fiat Egea, 5 yetişkinle birlikte bagajlarını da taşıyacak geniş alanı sunabiliyor. Ayrıca bagaj büyük açılma ağzı ve yükleme eşiğinin alçak olması sayesinde kolayca yükleme ve erişim avantajı sağlıyor. Tüm bunların yanında Fiat Egea, bagajın otomatik açılma sistemi sayesinde sınıfının en verimli yük alanını sunuyor. Bununla birlikte Fiat Egea tüm yolcularına çok geniş bir iç alan sunuyor. İç uzunluk konusunda sınıfının en iyi değerlerinden birini sunarak hem ön hem de arka yolculara geniş bir diz mesafesi sağlıyor. Yani Fiat Egea doğuştan bir sedan olması sayesinde “geniş bir iç mekân ancak büyük bir otomobilde bulunur” anlayışını da yıkıyor. Fiat Egea, yüzde 80’e varan yüksek dayanımlı çelik kullanımı ve bütünsel gövde tasarımı sayesinde mükemmel bir sürüş dinamiğine sahip. Bu sayede yüksek gövde rijiditesi ve çarpışma performansına rağmen düşük bir ağırlığa sahip olmasıyla dikkat çeken Fiat Egea, 100 bin dekanewtonmetrelik burulma direnci titreşim ve sesleri azaltırken mükemmel bir sürüş konforu da sağlıyor.