Üç yeni versiyonun gösteriminde pazara yönelik değerlendirmelerde bulunan Fiat Marka Direktörü Altan Aytaç, “2018 yılının son 3 ayı ile 2019 yılının ilk iki ayını kapsayan değişken pazar koşullarının olduğu bu süreçte markamızın 5 ayın 3’ünde lider olarak ayı tamamladığını görmekteyiz. Şubat ayını Fiat markası olarak yüzde 15 pazar payı ile kapatma başarısı gösterdik. 2019 yılının ilk 2 ayı sonunda pazarın lideri Fiat markası oldu. Son iki ayda Fiat markasının pazarda önemli başarılara imza attığını görüyoruz. Bunların ilki satışlarımızdaki yerlilik payı. Pazarda toplam satışlarda, özellikle teşviklerin devreye girmesi ile beraber yerli araçların toplam pazardan aldığı pay yılın ilk iki ayında yüzde 42’nin üzerine çıktı. Fiat markası olarak hem otomobil hem de ticari araç olmak üzere toplam satışlarımızın yüzde 97’sini, yılın ilk 2 ayında yerli üretim, yani Tofaş Fabrikası’nda ürettiğimiz araçlar oluşturdu” diye konuştu.
Egea’nın başarısı yeni HB ve SW versiyonlarımız ile daha da artacak!
Fiat’ın Ocak ayı sonunda Türkiye’de 50 ilde “en çok tercih edilen marka” olduğu bilgisini veren Aytaç, “Bu ve benzer sonuçlar almamızı sağlayan ön önemli etken son 3 yıldır ülkemizin en çok satan otomobili unvanını taşıyan Fiat Egea Sedan’dır. Kasım 2015’ten 2019’un Şubat ayı sonuna kadar ülkemizdeki toplam Egea satışı 132 bin adet olarak gerçekleşti. Bu satış adedinin 120 binlik kısmını Egea Sedan tek başına yaptı. Aynı dönemde 10 bin adet Egea HB ve 2 bin adet Egea SW satışı gerçekleştirdik. Pazara yeni sunduğumuz Street, S-Design ve Sport donanım versiyonlarıyla da Egea HB ve Egea SW’ye çok daha fazla bir dinamizm kazandırmak istiyoruz” açıklamasında bulundu. 

Fiat’tan 3 Yeni Sportif Egea Versiyonu!
Tofaş’ta üretilen Fiat Egea Ailesi’nin Hatcback ve Station Wagon karoserli versiyonlarında tercih edilebilecek üç farklı donanım versiyonu Mart ayı itibariyle satışa sunuldu. Street ve Sport versiyonları Egea’nın Hatchback versiyonunda tercih edilebilecekken; S-Design versiyonu ise Hatchback ile Station Wagon gövde tipinde sunuluyor. 77 bin 500 TL’den başlayan iddialı fiyat etiketiyle yollarla buluşan ve sadece Egea Hatchback’te sunulan Street donanımı sportif ayrıntılarıyla dikkat çekiyor. 116 bin TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunulan Fiat Egea Hatcback S-Design’in ve iç mekânında vites topuzundan direksiyon simidine, koltuklarından gösterge ekranına kadar spor detaylar ön plana çıkıyor. 125 bin TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunulan Fiat Egea HB Sport ise en dinamik görünümlü Egea modeli olarak öne çıkıyor.