Türkiye’nin dört bir yanında geniş bayi ve servis ağına sahip olan Fiat, geçtiğimiz yıl pazar lideri olduğu Muğla’da iki yeni tesisinin resmi açılışlarını gerçekleştirdi. 2008 yılında beri Fiat markasını Ege’nin 5 ayrı noktasında kullanıcılarla buluşturan Yön Otomotiv, Fethiye ve Bodrum’da iki tesisini aynı dönemde yeniledi. Aynı gün içerisinde, ilk olarak Fethiye, ardından Bodrum’da yer alan entegre tesislerin açılış törenlerine Muğla Vali Yardımcısı Ekrem Aylanç, Milas Belediye Başkan Yardımcısı Faşk Karagöz, Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık, Koç Holding Otomotiv Grup Başkanı Cenk Çimen, Tofaş CEO’su Cengiz Eroldu ve Fiat İş Birimi Direktörü Altan Aytaç’ın yanı sıra Yön Otomotiv yetkilileri ile geniş bir davetli grubu katıldı.

Açılış töreninde konuşan Koç Holding Otomotiv Grubu Başkanı Cenk Çimen, Yön Otomotiv’in ilk olarak Denizli’deki Fiat bayiliğiyle, dokuz yıl önce Tofaş Ailesi’ne katılmasını hatırlatarak “Yön Otomotiv’in kurucuları Manisalı Ailesi’nin, her konuya farklı yaklaşımı değişim ve başarıyı da beraberinde getiriyor. İlk günden bu yana yatırımlarına devam ederek, hızlı bir büyüme sergileyen Yön Otomotiv, bugün 5 ayrı noktada hizmet veriyor. Değerli bayimizin katkısı ile Fiat markamız geçen yıl Muğla’da en çok tercih edilen marka oldu. Doğal güzellikleriyle ünlü, ülkemizin en popüler turizm merkezlerini barındıran Muğla ilimiz, 1 milyon nüfusu ve yüksek alım gücü ile otomotiv pazarı açısından önemli bir satış ve servis potansiyeline sahip. Yön Otomotiv’in, yeni tesisleriyle başarılı performansını perçinleyeceğine; markamızın gücünü arttıracağına yürekten inanıyorum” dedi.

Açılış törenlerinde yaptığı konuşmada Fiat’ın Türkiye’deki başarısında bayilerin çok büyük bir rolü olduğunu belirten Fiat İş Birimi Direktörü Altan Aytaç ise, “Değerli iş ortağımız Yön Otomotiv, Fiat markasını başarı ile temsil ediyor. Muğla ilindeki satış başarısının yanı sıra, müşteri memnuniyeti konusunda da örnek bir performans sergiliyor. Bayimiz geçen sene, satış sonrası hizmetler kalite değerlendirmesinde, Fiat bayi teşkilatındaki en başarılı bayimiz oldu. Yön Otomotiv’in yenilenen entegre tesisleri ile birlikte daha büyük başarılara imza atacağından, en önemlisi, müşteri memnuniyetindeki başarılı hizmetlerini yukarı taşıyacağından yana hiç kuşkumuz yok. Tüm Yön Otomotiv Ailesi’ni müşteri odaklı ve özverili çalışmaları için kutluyor, yeni tesislerimizin Yön Otomotiv’e, Fiat markasına ve Muğla ilimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Yön Otomotiv Genel Müdürü Okan Manisalı da açılış töreninde yaptığı konuşmada Muğla ili içinde gerçekleştirdikleri yeni tesis yatırımları ile ilk kez Denizli dışına çıktıklarını belirtti. Manisalı “Yön Otomotiv olarak, ailemizden gelen tüm deneyimimizle, Ege’nin farklı bölgelerinde yer alan satış noktalarımızla ağımızı genişletiyoruz. Türkiye’nin önemli turizm merkezlerinden biri olan Muğla’da, Fethiye ve Bodrum gibi, Ege’nin en prestijli bölgelerindeki Fiat Bayi yatırımlarımız bizim için önemli bir adım ve büyük önem taşıyor” dedi.

Satış, satış sonrası, servis ve yedek parça faaliyetlerini tek çatı altında sağlayacak olan Yön Otomotiv, Fethiye’de 3 bin, Bodrum’da ise 4 bin 600 metrekare kapalı alanda hizmet verecek. Yön Otomotiv’in yeni tesislerinde Otoeksper markası ile 2. el araç satış hizmeti de sunulacak. Yön Otomotiv, Fethiye ve Bodrum’daki yeni tesisleriyle birlikte Fiat markasının bölgedeki pazar payını güçlendirmeyi ve müşteri memnuniyetini en üst düzeye taşımayı hedefliyor.