Fiat, bu yıl 27.’si düzenlenen Kristal elma Yaratıclık Festivali’nde 5  ödül birden aldı. En yaratıcı reklam ve medya kullanımı uygulamalarının ödüllendirildiği festivalde 5 farklı dalda ödül alan marka, 2 Kristal ve 3 Bronz Elma’nın sahibi oldu. Basın İlanları dalındaki Toplumsal Sorumluluk Kategorisinde “Eller” adlı ilanla Kristal Elma’ya uzanan Fiat, Açıkhava dalında da Dayanıklı Tüketim kategorisinde “Billboardlardan Dev Yuvalara” çalışmasıyla bir Kristal Elma daha kazandı.

Fiat’ın “Eller“ ilanında, otomobil kullanırken iki elin birden direksiyonda olmaması durumunda hayattan ve kişinin sevdiklerinden ayırlmasına neden olacağı vurgulanarak el ele tutuşan bir çift gösterilip duygusal farkındalık yaratıldı.   

Televizyon ve Sinema reklam filmleri dalında Otomotiv kategorisinde “Fiat 500 Ailesi” ile Bronz Elma’yı alan Fiat, tüm 500 modellerini ilk kez bir araya toplayan ve “%100 Sen, %500 Tarz” sloganıyla Fiat 500'ün tarzından asla taviz vermeyen ruhunu tanıtan ve büyük bir aile olduğunu duyuran bir filme imza attı.

Fiat ayrıca medya kullanımı dalında da iki farklı kategoride daha ödüllendirildi. Bu dalda En İyi Ambient Mecra Kullanımı (Özel Ortam Uygulaması) kategorisinde Fiat Ducato Showroom Billboard” ile Ürün/Servis kategorisinde “Billboardlardan Dev Yuvalara” adlı çalışmalar Bronz Elma aldı. Kullanılmış reklam malzemelerinin Bolluca Barınağı’ndaki sahipsiz hayvanlar için yuvaya dönüştürülmesini anlatan film, bir hafta içerisinde Fiat’ın Facebook ve YouTube sayfaları üzerinde milyonlarca kişi tarafından izlendi.

Tüm pazarlama iletişimi uygulamalarında şaşırtıcı, esprili ve sıcak mesajları benimseyen Fiat’ın yeni reklam iletişimi kampanyaları da gelecek dönemde ödüllere aday olacak.