Her yaştan deneyimli pilotları ve gelecek vaat eden genç pilotları buluşturan, Türk ralli efsanesi Serdar Bostancı ve Castrol Ford Team Türkiye tarafından 2017 yılında yeni formatıyla başlatılan Fiesta Rally Cup’da 2021 yılı galibi belli oldu. Ford Fiesta’ların kendi arasında yarıştığı ve yüksek bir rekabet ortamı sunan kupada heyecan dolu sezonu Kağan Karamanoğlu – Oytun Albayrak ikilisi Ford Fiesta R2T ile kazandı. 

Son yarışa kadar çekişmenin eksik olmadığı Fiesta Rally Cup’da sezonun son yarışı 27-28 Kasım tarihlerinde İstanbul’da gerçekleştirildi. 

15 farklı ekibin takip ettiği ve çekişmenin son yarışa kadar sürdüğü Fiesta Rally Cup’da İstanbul Rallisi öncesinde dört farklı pilotun birden kupayı kazanma ihtimali hala devam ediyordu. Kağan Karamanoğlu, And Sunman, Serhan Türkkan ve Okan Tanrıverdi’nin mücadelesine sahne olan İstanbul Rallisi’nde pilotlar hem toprak zemin üzerinde birbirlerine karşı hem de zorlu doğa koşullarına karşı mücadele ettiler.

Yarışa hızlı başlayan Serhan Türkkan – Koray Akgün ikilisi tüm yarış boyunca tempolarını koruyarak finişe ilk sırada geldiler ve aynı zamanda R2 Grubu’nun da birincisi oldular. Sezona şanssız başlamalarına rağmen son yarışlarda yakaladığı performansı İstanbul ayağında da sürdüren Kağan Karamanoğlu – Oytun Albayrak ekibi, İstanbul Rallisi’ni ikinci sırada bitirerek kazandığı puanlarla 2021 Fiesta Rally Cup kazananı oldular. Başarılı ikili bu sonuçla R2T Grubunu da kazanmış oldu. Tüm yarış boyunca oldukça hızlı görünen Levent Şapçılar – Deniz Gümüş ikilisi ise yarışı üçüncü sırada bitirirken, ST/R1/R1T Grubu’nun da birincisi olmayı başardı.

Bu sonuçlardan sonra Kağan Karamanoğlu – Oytun Albayrak ikilisi 2021 Fiesta Rally Cup sezonunun birincisi oldu.

Serhan Albayrak – Koray Akgün ekibi Fiesta Rally Cup’ı ikinci sırada, And Sunman – Özden Yılmaz üçüncü sırada tamamladı. Okan Tanrıverdi co-pilotu Sevilay Genç ile Fiesta Rally Cup dördüncülüğünün yanı sıra Şevki Gökerman Ralli Kupası’nın da birincisi olmayı başardı. Emrah Ali Başo - Yasin Tomurcuk ikilisi de bu kupayı ikinci sırada tamamladı.