Otomobil üreticisi Stellantis, Avrupa'daki kiralama ve finansman operasyonlarının yeniden düzenlenmesi konusunda BNP Paribas, Credit Agricole ve Santander ile özel görüşmelerde bulunuyor. Grup, Credit Agricole Consumer Finance ile %50-50 uzun vadeli bir leasing şirketi kurmayı ve BNP Paribas Personal Finance ve Santander Consumer Finance ile özel ortak girişimler yoluyla finansman faaliyetlerini yeniden düzenlemeyi planlıyor. 

Plan, Stellantis CEO'su Carlos Tavares'in, Fiat Chrysler ve Peugeot üreticisi PSA'nın birleşmesiyle bir yıldan kısa bir süre önce kurulan dünyanın dördüncü en büyük otomobil üreticisini şekillendirme stratejisinde bir sonraki adımı işaret ediyor.

Tavares yaptığı açıklamada, "Bu, tüm Avrupa ülkelerinde finansal performansımızdan yararlanmak için stratejik bir harekettir." dedi.

Baş Ortaklar Sorumlusu Philippe de Rovira, planın Stellantis'in on yılın sonuna kadar filosunu iki katından fazla artırmayı hedeflediği Avrupa kurumsal kiralık araç pazarındaki konumunu güçlendirmesine de olanak sağlayacağını söyledi.

Stellantis'in şu anda 700 bin olan kurumsal kiralık araç filosunun 2026'da bir milyona ulaşmasının beklendiğini söyledi.