Toyota FJ Cruiser, büyük beğeni toplayan J40 Land Cruiser'ın manevi halefi olduğundan üretime girdikten kısa bir süre sonra kült statüsünüelde etti. Land Cruiser serisi, sonunda tam boyutlu lüks SUV rotasını seçtiğinde 2006'daki son FJ Cruiser ile birlikte, amaçla üretilen J40 hayranlarını öksüz bıraktı. Yaklaşık on yıl sonra, Toyota fişi çekti. Satışlar her şeye rağmen zora girdi ve bir yeniden tasarım Toyota'nın aradıkları yatırım getirisini sunmadı. Gerçekten çok karanlık bir zamandı.

Toyota, FJ Cruiser'ın ömrünün büyük bir kısmını meraklılarını kendi serisinin geri kalan bölümünden çıkarmıştı, bu yüzden neyin ters gidebilirdi? Görünüşe göre çok şey. Toyota'da satışlar hiçbir şekilde zarar vermemekle birlikte, Japon otomobil üreticisinin adının anlamı "sıkıcı" kelimesi son zamanlarda markaya cuk oturmaya başladı; bu nedenle, yarış pisti ve sadık tutkun olan CEO Akio Toyoda, çalışanlarına yeni bir seriye hayat vereceklerini söyledi . Birleşik Devletler Patent ve Ticari Marka Ofisi'nden alınan "TJ Cruiser" adının yeni bir marka olacağı ve Toyota'nın bunu yapacağı konuşuluyor. Bu isim FJ Cruiser'a karşı güçlü bir yankı uyandırıyor ve FT-4X Concept'in New York'ta piyasaya sürülmesinden kısa bir süre sonra markanın ortaya çıkması tesadüf değil.

Konsept, küçük crossover pazarının temelini oluşturuyor ve Toyota'nın California'daki stüdyo tasarım şefi Ian Cartabiano, FT-4X'in zaten% 75 üretime hazır olduğunu doğruladı. Burada noktalar birbirine bağlıyoruz, ancak teori kurmaktan gerçek anlamda çok uzağız. FT-4X bayiilere ulaşmayı başarırsa, küçük SUV'u pratikte üretmek ve onu kullanışlı kılmak için bir sürü hileli tarzının olmasını bekleyin, ancak umarım Toyota engebeli silüetiyle çok fazla uğraşmaz. Maskülen bir tasarıma sahip küçük SUV serisini ödüllendirmek için Toyota TJ Cruiser, muhtemelen Prius ve minik Transformers oyuncaklarına benzeyen C-HR tarafından kullanılan TNGA C-Platformundan yararlanacak. Hangi Toyota meraklısı buna hayır diyebilir ki?