İnternet sitelerinde çıkan "Ford da Auto Show'a katılmıyor" haberlerinin aslı olmadığı belirtildi. Ford markası fuara katılacağını açıklarken, fuar yetkilileri de henüz kendilerine her hangi bir katılmama talebinin gelmediğini söylüyorlar.

Her şey aslında 16 markanın fuara katılmayacğı haberiyle başladı.  Çıkan haberlerde "Bugatti, Porsche, Volkswagen, Audi, Skoda, Seat, Bentley, Lamborghini, Citroen, DS, Subaru, Infiniti, Kia, Suzuki, Mazda ve Volvo'nun fuara katılmayacağı daha önce belli olmuştu. Son olarak Land Rover, MINI, Jaguar ve Ford da fuara katılmama kararı aldı. Böylece 21-30 Nisan 2017 tarihleri arasında düzenlenmesi planlanan fuara katılmayan markaların sayısı 16'dan 20'ye çıktı.  " ifadeleri yer almıştı. Son olarak da Ford'un da fuara katılmayacağı haberi  çıkmıştı. Ancak marka yetkilileri bu haberin doğru olmadığını belirttiler.

TÜYAP Fuar ve Fuarcılık Hizmetleri Genel Müdürü İlhan Ersözlü, fuarın planlandığı gibi 21 Nisan'da gerçekleşeceğini, şubat başında tanıtımlara başlayacaklarını söylüyor.