Bir önceki yarış olan Polonya’daki zorlu Rzeszow Rallisi’nde podyum başarısı göstererek ülkemizi en iyi şekilde temsil eden Castrol Ford Team Türkiye, Çek Cumhuriyeti’nde düzenlenecek olan Barum Zlin Rallisi’nde de ilk üçe girmeyi amaçlıyor. Ford Fiesta R2T ile start alacak olan takımın başarılı pilotları Murat Bostancı – Onur Vatansever ikilisi bu zorlu yarışı ilk üç içinde bitirerek  sezon sonunda podyum şansını korumayı hedefliyor.

2015 yılında hem Pilotlar Şampiyonluğu’nu hem de Takımlar Şampiyonluğunu kazanarak başarılarına yenilerini ekleyen Castrol Ford Team Türkiye, Avrupa Şampiyonası’nda başarılarla taçlandırdığı yolculuğuna bu hafta sonu Çek Cumhuriyeti’nde düzenlenecek Barum Zlin Rallisi’nde devam ediyor. Şampiyonanın dördüncü yarışı olan Polonya’daki zorlu Rzeszow Rallisi’ni üçüncü bitiren Murat Bostancı – Onur Vatansever ikilisi, Çekoslovakya’da da ilk üçe girerek sezon sonunda podyumda yer almayı hedefliyor. Avrupa Ralli Şampiyonası’nın rekabet seviyesi en yüksek yarışlarından Barum Zlin Rallisi’nde de önden çekişli ve Ecoboost motorlu Fiesta R2T ile yarışacak ikili, tamamı asfalt zeminde koşulacak yarışta yine Pirelli’nin özel asfalt ralli lastiklerinin performansına güveniyor.

Castrol Ford Team Türkiye Takım Direktörü Serdar Bostancı, “Bu sene Avrupa Ralli Şampiyonası’ndaki temel amacımız parkuru tanıyarak 2017’ye hazırlık yapmaktı ancak Polonya’da aldığımız önemli zafer bizi Avrupa Ralli Şampiyonası’nda iddialı bir konuma taşıdı. Polonya’daki başarıyla ERC3 sınıfında tekrar üçüncülüğe yükselme başarısı gösterdik. Şimdi şampiyonanın rekabet seviyesi en yüksek yarışlarından birisi olan Çek Cumhuriyeti Rallisi ile 2016 Avrupa Ralli Şampiyonası programımızın son virajlarından birine giriyoruz. Amacımız bu çok rekabetçi ralli sonrasında da ilk üçe girerek bir Türk takımı olarak sezon sonunda podyum şansımızı korumaktır” dedi.