Ford henüz resmi bir açıklama yapmasa da alınan haberler, Ford Motor Company'nin üç yılın ardından firmanın CEO'su Mark Fields'ı devirdiğini bildiriyor. Onun yerini, Ford'un Akıllı Hareketlilik sübvansiyonu başkanı James Hackett'ı koyacak. Diğer üst düzey yöneticiler, Fields'ın kovulmasının ardından, şu anda Avrupa Ford, Orta Doğu ve Afrika'nın başkanı Jim Farley gibi daha büyük roller üstlenecekler. Ford neden Fields'ı kovdu peki?

Ford Yönetim Kurulu Başkanı Bill Ford ve yönetim kurulu, Fields'e olan güvenini kaybetti, zira esas olarak Ford pazar payını kaybetti ve yatırımcıları hisse senedi satın almaya ikna edemedi. Fields liderliğinde Ford hisselerinin yüzde 40'ın altına kadar düştüğü bildirildi. Otomobil üreticisinin son zamanlarda F-Serisi pikap kamyonlarından sağlam karlar elde ettiklerini düşünürsek bu gerçekten ilginç. Fakat bu karlar tek başına büyük resme göre yeterince iyi değil. Fields, akıllı hareketlilik ve otonom sürüş teknolojilerine milyarlarca yatırım yapıyor olmasına rağmen, bu yatırımların karın dip seviyeyi görmesi kaçınılmaz oldu.

Piyasanın eleştirmenleri ayrıca, başta GM ve Tesla olmak üzere rakiplerin, EV pazarında hızla ve daha başarılı bir şekilde yer aldıklarını belirtiyorlar. Şu ana bakıldığında bile, Ford'un yeni Chevrolet Bolt'una veya yaklaşmakta olan Tesla Model 3'e karşı hehangi bir aracı yok. Ford, gelecekte ne olacağını daha ayrıntılı açıklayacaktır umalım.