Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde 21-30 Nisan tarihleri arasında gerçekleşecek olan İstanbul Autoshow’da dünyada, sınırlı sayıda kişinin sahip olduğu süper spor Ford GT’nin Le Mans yarışlarında yer alan versiyonunu Türkiye’de ilk kez sergileyecek.

,

Ford standında, GT yarış versiyonun yanında, Ülkemizde 2.3 lt turbo beslemeli ve 5.0 litrelik atmosferik V8 motorlu olarak satışa sunulan Mustang, 4 tekerlekten çekiş sistemine sahip 350 HP gücündeki ateşli hatchback modeli Focus RS, bir alt versiyonu olan 250 HP’lik Focus ST ve Fiesta R2T ralli aracını otomobil severlerle buluşturacak.

Ayrıca kompakt SUV pazarına yeni jenerasyonu ile giriş yapan Ford Kuga ve büyük SUV sınıfında tasarımı ile dikkat çeken yeni Edge modeli de Ford standında SUV tutkunlarını karşılayacak.

Ford’un asıl merak uyandıran modeli ise, ülkemizde en çok tercih edilen üçüncü segment olan kompakt hatcback sınıfında rekabete katılacak yeni Fiesta olacak. Yeni nesil Ford Fiesta, Türkiye’de ilk kez İstanbul Autoshow’da sergilenecek.