Herkes Ford'un yeni Mustang'ini Detroit'te tanıtacağını sanıyordu, ancak internete sızan lansman videosunun ardından Ford yeni aracını tanıttı. Peki araçta yeni olarak neler var?

Öncelikle, beklendiği gibi, 3.7 litre V6 motoru seçeneği artık aramızda değil. Tanıdık turbo şarjlı 2.3 litrelik dört silindirli EcoBoost artık yeni başlangıç ​​seçeneği oldu. Hibrit seçenek ise henüz yok. 5.0 litrelik V8 de hala aramızda, ancak Ford motorun iyice elden geçirildiğini iddia ediyor. Kesin güç rakamlarını açıklamasalar da V8, daha önceki herhangi bir Mustang GT'den daha güçlü ve daha yüksek devir sunuyor.

Güç artırımı, yeni çift yakıtlı, yüksek basınçlı doğrudan enjeksiyon ve düşük basınçlı portlu yakıt enjeksiyon sistemi ile sağlandı ve bu da düşük seviyelerden itibaren gelen tork, yüksek rpm gücü ve gelişmiş yakıt verimliliği sağladı. Altı vitesli düz vites kutusu her iki motor için de geçerli ve EcoBoost için de optimum tork yükseltildi. Ancak V8 için Ford, manuel şanzımanın tork yeteneğini artırmak ve daha verimli debriyaj modülasyonu sağlamak için bir ikiz diskli kavrama ve dual-mass volanı içerecek şekilde yeniden tasarlandığını söylüyor. Her iki motor için de yeni olan, eski altı vitesli slushbox'ın yerine geçen 10 vitesli bir otomatik şanzıman bulunuyor. Hızlanma için daha yüksek bir ortalama güç sağlayarak yanıt verimini ve performansı artırmasını bekleyebilirsiniz.

Aynı zamanda daha hızlı vites değiştirme sürelerine, önceki otomatikten daha iyi düşük hızlarda gaz tepkisine sahip. İsteğe bağlı Mustang Performans Paketi şimdi sürüşü ve hakimiyeti optimize etmek için MagnaRide damper teknolojisine sahiptir. Tüm Mustang'ler, geliştirilmiş sürüş kontrolü için yeni amortisörler, artan yanal sertlik için arka süspansiyonda yeni çapraz eksenli birleşime ve daha keskin tepki ve kullanım için yenilikçi stabilizatörler barındırıyor. Aracın dış görünümü ise tartışmaya açık bir durum. Bazıları yeni cephe görünümünü beğenecekken bazıları da hiç beğenmeyebilir. Ford'un söylediğine göre daha alçak, yeniden şekillendirilmiş kaput ve ızgara arabaya daha iyi aerodinami ile birlikte daha yalın bir görünüm kazandırıyor. Kaput delikleri de yeniden yerleştirildi.

Ayrıca, ilk kez, Mustang serisinde özelleştirilmiş aydınlatma, alçak kirişler, dönüş sinyalleri, geliştirilmiş yüksek lambalar ve isteğe bağlı sis lambaları gibi tüm LED ön ışıklar bulunuyor. Arka lambalarda da revize edilmiş LED'ler var. Ön tampon yeni, daha keskin bir görünüm sağlıyor; en azından buna alışmamız biraz zaman alacak. EcoBoost ile çalışan Mustanglar standart çift egzoz ile gelirken, tüm V8 modellerinde dörtlü egzoz çıkışı bulunuyor. Onlarca tekerlek tasarımıyla birlikte, Orange Fury dahil olmak üzere yeni dış boya renkleri var. İçeride hemen hemen  her şey tanıdık geliyor ama daha yakından bakmak gerek.

Örneğin merkez konsolunda, kontrast dikiş ve yastıklı diz burçlarıyla yeni dikişli bir sargı var. Koltuklarda yeni desenler ve renk seçenekleri bulunurken, kapı kolları, halkalar ve çerçeveler alüminyumdan yapılmış. Gösterge paneline gelince, güncellenmiş bir Mustang rozeti, yeni anahtar tasarımı ve isteğe bağlı ısıtmalı direksiyon bulunuyor. Bazı yeni teknolojik özellikler olarak, tamamen isteğe göre uyarlanabilen ve üç ayrı görünüm sunan isteğe bağlı 12 inçlik tüm dijital LCD ekran var. Sürücüler, Normal, Sport ve Track modları için ekranları kişiselleştirebilirler. Ford'un yeni Sync 3 bilgi-eğlence sistemi ve NAV sistemi de FordPass akıllı telefon uygulamasıyla ekranı süsleyecek.

Motor tınısı bile, Mustang GT'de yeni ve opsiyonel aktif supap egzoz sistemi sayesinde ayarlanabiliyor. Güvenlik özellikleri arasında, Ön Çarpışma Yardımcısı, mesafe uyarısı, şeritten kalkış uyarısı, şeritte yardım ve Sürücü Uyarı Sistemi bulunur. Fiyat henüz açıklanmadı ancak Ford, bu yılın sonbaharında ABD'deki bayilerde bu yılın Sonbahar dönemine doğru satışa çıkması bekleniyor. Ülkemizde ne zaman çıkacağı ise bir netlik kazanmadı.