Türkiye otomotiv sektörünün istihdam lideri Ford Otosan bünyesinde, çalışanların gönüllü sosyal sorumluluk çalışmalarını gerçekleştirmesi amacıyla hayata geçirilen “Gönlüm Senle” platformu, her yıl daha fazla ihtiyaç sahibine dokunmaya devam ediyor. Platform kapsamında 2015 yılından bu yana öncelikli sosyal kesimlere ve ihtiyaç sahiplerine yönelik 20’ye yakın projeyi hayata geçti ve bu projelerin arasından “Umut Kafe”, “Türkiye'nin Kış Çocukları”, “Geri Dönüşüm Kahramanları” projeleri için 3 adet film hazırlandı.

 

Haydar Yenigün: “Ford Otosan çalışanlarından oluşan bir gönüllü ordusuna sahibiz”

Ford Otosan olarak bir gönüllü ordusuna sahip olduklarını, “Gönlüm Senle” platformuyla da ihtiyaç sahiplerinin taleplerini daha verimli bir şekilde karşılayabildiklerini vurgulayan Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün, şöyle konuştu:

“Türkiye otomotiv sanayinin lideri olarak, tüm paydaşlarımız için sürdürülebilir değer üretmek için çalışıyoruz. Eğitimden spora kurumsal olarak yürüttüğümüz sosyal sorumluluk çalışmalarımızın yanı sıra gerçek bir kurumsal vatandaş olmamızın temelinde kültürümüze yerleşmiş gönüllülük refleksimiz yatıyor. Gönüllülerimiz engelliler, kadınlar, çocuklar, gençler ve tüm ihtiyaç sahiplerine dokunmaya çalışıyor. Bizleri memleketimizde iyilikle temsil eden tüm çalışanlarımızla gurur duyuyorum. 5 Aralık Dünya Gönüllüler Günü vesilesiyle de herkesi birer gönüllü olmaya, ihtiyaç sahiplerine destek olmaya davet ediyoruz”

 

 

Daha çok gönüllü, daha çok fayda için filmde de oynadılar

 

Gönüllük projelerinin yanı sıra gönüllük kavramını toplum geneline yaymayı ve genişletmeyi hedefleyen Ford Otosan, 5 Aralık Gönüllüler Günü’ne özel olarak, Ford Otosan Gönüllüleri’nin rol aldığı 3 adet film hazırladı. Ford Otosan’ın sosyal medya kanallarında yayımlanan filmlerde Ford Otosan Gönüllüleri’nin projeleri nasıl hayata geçirdiği ve fikirlerin ortaya çıkış süreci anlatılıyor. Çekilen filmlerde çocuklarının tedavileri için şehir dışında yaşamak zorunda kalanve bu nedenle mevcut işlerini kaybeden 50’den fazla ebeveyni iş sahibi yapmayı hedefleyen “Umut Kafe”, yine çalışanlar arasında 17 kişilik bir ekiple başlatılan ve 53.000 TL tutarındaki maddi yardım ile 19 okulda 1408 öğrencinin acil ihtiyaçları karşılandığı “Türkiye'nin Kış Çocukları” ile çalışanların desteğiyle Gölcük’teki 19 ilkokulda 2.042 1. sınıf öğrencisine geri dönüşüm konusunda farkındalık eğitimlerinin verildiği “Geri Dönüşüm Kahramanları” projeleri konu alındı.