Ford Otosan’ın ağır ticari araç markası Ford Trucks, 55 yıllık kamyon üretim tecrübesi ve müşteri deneyimi ile Türkiye’deki büyümesini global pazarlara taşımaya devam ediyor. Ford Trucks, Ortadoğu ve Körfez Ülkeleri’nde gerçekleştirdiği yatırımlarını Katar, Umman ve Bahreyn’de yapılan tesis açılışları ile tamamlayarak, bölgede müşteri taleplerini hızlı ve kusursuz şekilde karşılayabilecek bayi ağını oluşturdu. Ford Trucks, bölgeye özel ürünleri ve bölgede kurulan satış ve satış sonrası hizmetleri veren tesisleri ile bölgedeki tüketiciye daha yakından hizmet sağlıyor. Ortadoğu'daki bayi ağı yapılanmasını tamamlayan Ford Trucks, bölgedeki pazar payını da müşteri memnuniyeti ile doğru orantılı olarak artırmayı hedefliyor.

Ford Trucks, Ortadoğu ve Körfez ülkelerinin en etkin şirketleri tarafından pazara sunulacak

Ortadoğu ve Körfez ülkelerinin önde gelen şirketlerinin distribütörlüğünde pazara sunulan Ford Trucks, Suudi Arabistan’da Al Jazirah Vehicles Agencies ve Birleşik Arap Emirlikleri’nde Al Tayer Motors ile işbirliğine imza atmıştı. Şimdi de Umman’da Mohsin Haider Darwish L.L.C., Bahreyn’de Al Moayyed Motors ve Katar’da da Almana Motors Company W.L.L. işbirliği ile pazara sunuluyor. Ford Trucks Umman distribütörü Mohsin Haider Darwish LLC tarafından inşa edilen bölgenin ilk 4S plazasının açılışı 19 Ocak’ta Muscat’ta yapıldı. Bahreyn’deki Ford Trucks Al Moayyed Motors distribütörlüğündeki yeni satış ve servis noktasının açılışı 20 Ocak’ta ve Katar’da Almana Motors Company distribütörlüğündeki ürün lansmanı ve temel atma töreni 23 Ocak’ta Doha’da gerçekleştirildi.

Ortadoğu, Ford Trucks’ın en önemli pazarlarından birisi olacak

Ford Trucks’ın global büyümesi kapsamında gerçekleştirdiği Körfez Bölgeleri bayi açılışlarında konuşma yapan Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün; “Ford Trucks olarak, global büyüme hedefimiz doğrultusunda en öncelikli pazarlarımızdan biri olan Ortadoğu’ya yönelik başlattığımız atılım yeni bayi açılışları ile önemli bir noktaya ulaştı. Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri’ndeki bayi ağımıza Katar, Umman ve Bahreyn’i ekleyerek Ortadoğu ve Körfez ülkelerindeki yapılanmamızı tamamlıyoruz. Bölgeye özel olarak geliştirdiğimiz ürünlerimizle müşterilerimizin beklentilerini karşılayacağımıza eminiz. Önümüzdeki dönemde, ihracat satışlarımızın %25’ini Ortadoğu bölgesinin oluşturmasını hedefliyoruz. Gelişen satış ve servis yapılanmamız ile Körfez Ülkeleri ve Ortadoğu’daki müşterilere daha yakından hizmet sağlayacağız. Ford Trucks’ın global yatırımları yalnızca Ortadoğu ile sınırlı değil. Global büyümemiz büyük bir hızla devam edecek” dedi.

Ford Trucks, 2020'de 50 ülkede olacak

Ford markasının Avrupa’daki ticari araç üretim ve Ar-Ge merkezi olarak dikkat çeken ve Türkiye’nin öncü otomotiv şirketi olan Ford Otosan, geliştirdiği Ford Trucks modelleri ile dünya çapında ses getirmeye devam ediyor. Global ürün geliştirme faaliyetleri Türkiye’de gerçekleştirilen ve Eskişehir İnönü Fabrikası’nda üretilen Ford Trucks çekici ve kamyonları ile uluslararası anlaşmalara imza atılıyor.

2020 yılına kadar 50 ülkede distribütörlük ve bayi ağı yapılanmasını tamamlamayı hedefleyen Ford Trucks, Rusya ve Türki Cumhuriyetler’deki bayi geliştirme çalışmalarının yanı sıra, Kuzey Afrika ağır ticari araç pazarında ilk 3 marka arasına girme hedefiyle, stratejik başlangıç noktası olarak kabul ettiği Fas'ta da geçtiğimiz yıl bayi açmıştı. 2014 yılının sonunda Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri’nde gerçekleştirdiği bayi açılışları ile Ortadoğu bölgesindeki yapılanmasına da hız vermişti. 2016’nın ilk ayında Körfez Ülkelerinde yapılan açılışlar ile Ortadoğu büyümesini tamamladı.

Sıcak İklim Paketi’ne sahip, bölgeye uygun modeller

Fuarda sergilenen Ford Trucks modelleri, sıcak ve tozlu bölge koşullarına uygun olarak güçlendirilen klima, filtre ve radyatör içeren “Sıcak İklim Paketi” ile sunuluyor. Bölgenin ihtiyaçları doğrultusunda geliştirilen Sıcak İklim Paketi’nin 2 yıllık geliştirme süreci boyunca Ortadoğu bölgesinde araç dayanıklılık testleri; laboratuvar ortamında bölge şartlarının simüle edildiği yüksek sıcaklık, nem ve toz dayanım testleri ve gerçek yol koşullarında kat edilen 300.000 km’yi aşkın yol testleri gerçekleştirildi. Sıcak İklim Paketi, Ortadoğu’da satışta olan tüm modellerde standart olarak sunuluyor.

Ford Trucks Ortadoğu pazarında 2 yıl limitsiz kilometre garantisi sunuyor

Ford Trucks, Ortadoğu pazarında satışa sunduğu modellerde standart 2 yıl limitsiz kilometre garantisi sunuyor ve bu sayede kullanıcıların kullanım maliyetlerini minimum seviyede tutmayı hedefliyor.