Yaklaşık 7 yıldır Ford Otosan'ın PR ajanslığını yürüten Mese iletişim danışmanlığı, bu görevi 1 Mart 2017 tarihi itibariyle Ogilvy'e devretti.

Türkiye otomotiv sanayinin öncü kuruluşu Ford Otosan, faaliyetlerini Ogilvy PR’ın kanıtlanmış global ve yerel iletişim danışmanlığı deneyimi ile sürdürme kararı aldı. Ford Otosan ile Ogilvy PR arasındaki iş birliği kapsamında Ogilvy PR, Ford Otosan’a kurumsal iletişim, marka iletişimi, gündem yönetimi, medya ilişkileri ve kriz yönetimi konularında hizmet sunacak.

Şirket, Türkiye’de Ford marka binek ve hafif ticari araçların ve Ford Trucks marka ağır ticari araçların satış, pazarlama ve satış sonrası faaliyetlerini sürdürürken, dünya pazarları için Ford Transit, Tourneo Custom, Transit Custom, Tourneo Courier, Transit Courier hafif ve orta ticari ve Ford Trucks ağır ticari araçları ile Ecotorq ve Duratorq dizel motorların üretimini gerçekleştiriyor. Toplam 5 lokasyonda faaliyet gösteren Ford Otosan, Ford Avrupa’nın ticari araç üssü olup, 10.000’i aşkın kişiye sağladığı istihdam ile sektörünün istihdam lideridir. 1.500 kişilik Ar-Ge mühendisi kadrosuyla Türkiye otomotiv sektöründeki en büyük Ar-Ge organizasyonuna sahiptir. Ford Otosan, Borsa İstanbul’daki en değerli ilk 30 şirket arasında yer almaktadır.